Apvirti ir kepti šonkauliukai
Kategorija: Mėsos patiekalai / Kiauliena
Kažkaip paskutiniu metu šeimoje kiaulienos valgome vis mažiau, nes ją keičiame į vištieną. Bet tikriausiai šonkauliukai iš mūsų meniu niekada neišnyks.
Kad kiaulienos šonkauliukai būtų tobuli - sultingi bei mažiau riebūs, iš pradžių juos apvirsime sūrime, o po to apkepsime.
1. Pirmiausia kiaulienos šonkauliukus apvirkite: Dėkite į sūdytą vandenį, taip pat dėkite lauro lapų, perpjautą svogūną, sutraiškytas skilteles česnako, druskos, pipirų ir užvirus virkite ant mažos ugnies maždaug 60 minučių.
2. Po to išvirtus šonkauliukus išimkite bei atvėsinkite (galite išsivirti ir iš vakaro, o kepti kitą dieną).
3. Ruoškite padažą: Užkaiskite nedidelį puodą ir iš eilės, kaip surašyta, dėkite visus ingredientus vis pamaišydami, pavirkite maždaug 15 minučių, kol padažas sutirštės ir sublenderiuokite iki vientisos tirštos masės (mes šį kartą pabandėme neblenderiuoti, bet supratome, kad geriau tai daryti).
4. Šonkauliukų kepimas: Tuomet į skardą guldykite šonkaulius mėsingesne puse į viršų, dar paprieskoniuokite ir pasūdykite (nėra būtina), "dosniai" aptepkite storu sluoksniu padažo.
5. Dėkite į orkaitę ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
6. Labai skanu patiekti su šalia keptais svieste apvoliotais bulvių ketvirčiais, bet galite pasirinkti ir kita mėgstamą garnyrą. :) skanaus!
Kad kiaulienos šonkauliukai būtų tobuli - sultingi bei mažiau riebūs, iš pradžių juos apvirsime sūrime, o po to apkepsime.
Ingredientai
- kiaulienos šonkauliukai: 2 kilogramų
- lauro lapai
- svogūnai: 1
- česnakas
- pipirai
- druska
- Padažui:
- sviestas: 50 gramų
- česnakas: 4 skiltelių
- konservuoti pomidorai: 1 skardinės
- rudas cukrus: 1 šaukšto
- obuolių sidras: 100 mililitrų
- grūdėtosios garstyčios: 1 šaukšto
- rūkytos paprikos milteliai: 1 šaukšto
- kuminas: 1 šaukšto
- kalendra: 1 šaukšto
- druska
- medus: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaulienos šonkauliukus apvirkite: Dėkite į sūdytą vandenį, taip pat dėkite lauro lapų, perpjautą svogūną, sutraiškytas skilteles česnako, druskos, pipirų ir užvirus virkite ant mažos ugnies maždaug 60 minučių.
2. Po to išvirtus šonkauliukus išimkite bei atvėsinkite (galite išsivirti ir iš vakaro, o kepti kitą dieną).
3. Ruoškite padažą: Užkaiskite nedidelį puodą ir iš eilės, kaip surašyta, dėkite visus ingredientus vis pamaišydami, pavirkite maždaug 15 minučių, kol padažas sutirštės ir sublenderiuokite iki vientisos tirštos masės (mes šį kartą pabandėme neblenderiuoti, bet supratome, kad geriau tai daryti).
4. Šonkauliukų kepimas: Tuomet į skardą guldykite šonkaulius mėsingesne puse į viršų, dar paprieskoniuokite ir pasūdykite (nėra būtina), "dosniai" aptepkite storu sluoksniu padažo.
5. Dėkite į orkaitę ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
6. Labai skanu patiekti su šalia keptais svieste apvoliotais bulvių ketvirčiais, bet galite pasirinkti ir kita mėgstamą garnyrą. :) skanaus!
Raktažodžiai:
sonkauliai, sonkauliukai, kepti sonkauliai, apvirti sonkauliai, virti sonkauliai, kiaulienos sonkauliukai, pipirai, cesnakas, svogunai, pomidorai, sidras, obuoliu sidras, garstycios, kuminas, kalendra
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Dieviškai puikūs šonkauliukai
Ant grotelių kepti avienos šonkauliukai
Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su bulvytėmis
Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su bulvytėmis
Sultingieji šonkauliukai
Šonkauliukai su imbieru
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Kepti ir rūkyti kiaulienos šonkauliai kamado kepsninėje
KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Kiaulienos nugarinės marinatas
Kiauliėnos nugarinės kepnsiai kepti orkaitėje
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
ŠVELNAUS SKONIO MAKARONAI (SU KIAULIENOS KUMPELIU)
PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Natūralus kiaulienos muštinis
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
Kiaulienos maltinukai su pievagrybių įdaru
Mėsos troškinys su voveraitėmis
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU