Giroje troškinti šonkauliukai

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Giroje troškinti šonkauliukai

Paskelbė:

Šie troškinti šonkauliukai su gira yra išskirtinis ir skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Gira suteikia šonkauliams ypatingą skonį ir sultingumą, o sviesto ir miltų padažas papildo juos švelnia ir kreminine tekstūra.


Kodėl šie šonkauliukai naudingi sveikatai?


Šonkauliai, kaip ir kita mėsa, yra puikus baltymų šaltinis, svarbus raumenų atstatymui ir augimui. Gira, nors ir nepaprastai skani, taip pat turi fermentų, kurie gali padėti virškinimui. Mėsos prieskoniai, česnakas ir pipirai ne tik pagerina skonį, bet ir suteikia organizmui naudos, nes česnakas turi antibakterinių savybių ir gali padėti stiprinti imunitetą.


Ingredientai

  • Šonkauliai: 1 kg
  • Gira: 1 skardinė
  • Česnakai: 3-4 skiltelės
  • Mėsos prieskoniai: mėgstami
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
Padažui:
  • Sviestas: 50 g
  • Miltai: 50 g
  • Skystis nuo šonkaulių: keli šaukštai


Recepto paruošimas


1. Šonkauliukus įtrinti mėgstamais mėsos prieskoniais, druska ir pipirais. Prieskonių naudoti dosniai.

2. Keptuvę stipriai įkaitinti ir iš visų pusių apkepti šonkaulius, kol susidarys lengva plutelė.

3. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.

4. Apkeptus šonkaulius perkelti į kepimo indą, užpilti gira ir uždengti (dangčiu, jeigu indas tokį turi, arba folijos lakštu).

5. Šonkaulius kepti apie 1 val., tuomet nuimti dangtį (ar foliją), įjungti grilio funkciją ir dar kepti apie 20 min.

6. Padažui paruošti sutrinti minkštą sviestą su miltais, įpilti šiek tiek skysčio nuo kepančių šonkaulių ir visą masę pakaitinti, kol konsistencija bus kaip padažo.

7. Iškepusius šonkaulius patiekti su padažu ir kitais mėgstamais priedais.