Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže

Paskelbė:

Ingredientai

  • Malta kiauliena: 800 g
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Česnakai: 1 skiltelė
  • Kopūstai: 2 saujos (tarkuotas burokine tarka)
  • Šviežios petražolės: nedidelis pundelis
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
Padažui:
  • Sviestas: 1 valg. š.
  • Miltai: 2 valg. š.
  • Baltasis vynas: 1/3 stikl.
  • Sultinys: 300 ml
  • Dižono garstyčios: 1 arb. š.
  • Vorčesterio padažas: 1 arb. š.
  • Muskato riešutas: šiek tiek
  • Grietinė: 2 valg. š.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustyti ir sudėti į dubenį.

2. Tuomet į dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti tarkuotą kopūstą ir smulkiai kapotas petražoles.

3. Viską pagardinti druska ir pipirais. Masę labai gerai išmaišyti.

4. Rankomis suformuoti nedidelius kukulius.

5. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, įdėti gabalėlį sviesto ir dėti kepti kukulius. Kepti reikia, kad kukuliai nesiliestų vienas su kitu ir būtų patogu vartyti. Iškeptus kukulius atidėti.

6. Keptuvėje išlydyti sviestą, dėti miltus, nuolat maišant kepti apie 1 min.

7. Tuomet supilti vyną, nuolat maišyti ir kaitinti apie 2 min.

8. Tuomet supilti sultinį, vėl viską gerai išmaišyti ir dar pavirti 3 min.

9. Sudėti garstyčias, vorčesterio padažą, įberti muskato riešuto, druskos ir pipirų, kaitinti apie 2-3 min ir tada sudėti grietinę.

10. Viską išmaišyti, kai užverda grąžinti kukulius atgal į keptuvę, dar porą minučių pakaitinti, paskirstyti padažą ant visų kukulių.

11. Patiekti su bulvių koše ir salotomis.