Klasikinis kiaulienos karbonadas
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- Kiaulienos nugarinės pjausniai: 3 vnt.
- Druska ir pipirai: pagal skonį
- Česnakų granulės: 2 arb. š.
- Džiūvėsėliai: 5 valg. š.
- Rūkyta paprika: 1 arb. š.
- Kiaušiniai: 3 vnt.
- Pomidorų padažas: 2 valg. š.
- Bulvės: 5-7 vnt.
- Majonezas: 2 arb. š.
- Grūdėtos garstyčios: 1 arb. š.
- Alyvuogių aliejus: 3-4 valg. š.
- Raudonasis svogūnas: 0,5 vnt.
- Marinuoti agurkai: 1 vnt.
- Agurkai: 1 vnt.
- Krapai: kelios šakelės
Recepto paruošimas
1. Nugarinės pjausnius mėsos plaktuku išmušti kol taps ploni. Apibarstyti druska, pipirais ir česnakų granulėmis. Padėti 30 min. į šaldytuvą.
2. Į plačią lėkštę įmušti kiaušinius, dėti pomidorų padažą ir paplakti. Atidėti.
3. Kitoje plačioje lėkštėje sumaišyti džiūvesėlius su rūkyta malta paprika.
4. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Karbonadus merkti į kiaušinio plakinį, tuomet dėti į džiūvesėlius ir kepti kol gražiai paruduos. Karbonadai ploni, tad iškeps labai greitai.
5. Bulvių salotoms bulves išvirti, atvėsinti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais.
6. Į dubenį, kuriame bus maišomos salotos, dėti garstyčias, majonezą, pilti alyvuogių aliejaus ir išmaišyti.
7. Ant padažo dėti griežinėliais pjaustytą agurką, marinuotą agurką, pusžiedžiais supjaustytą raudonąjį svogūną, kapotus krapus. Išmaišyti.
8. Sudėti bulves, pagardinti druska ir pipirais. Ir dar kartą gerai išmaišyti.