Klasikinis kiaulienos karbonadas

Kategorija: Kiauliena


Klasikinis kiaulienos karbonadas

Paskelbė:
01 Spalio 2024

Ingredientai

Karbonadams:
  • Kiaulienos nugarinės pjausniai: 3 vnt.
  • Druska ir pipirai: pagal skonį
  • Česnakų granulės: 2 arb. š.
  • Džiūvėsėliai: 5 valg. š.
  • Rūkyta paprika: 1 arb. š. 
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Pomidorų padažas: 2 valg. š.
Bulvių salotoms: 
  • Bulvės: 5-7 vnt.
  • Majonezas: 2 arb. š.
  • Grūdėtos garstyčios: 1 arb. š. 
  • Alyvuogių aliejus: 3-4 valg. š.
  • Raudonasis svogūnas: 0,5 vnt.
  • Marinuoti agurkai: 1 vnt.
  • Agurkai: 1 vnt.
  • Krapai: kelios šakelės


Recepto paruošimas

1. Nugarinės pjausnius mėsos plaktuku išmušti kol taps ploni. Apibarstyti druska, pipirais ir česnakų granulėmis. Padėti 30 min. į šaldytuvą.

2. Į plačią lėkštę įmušti kiaušinius, dėti pomidorų padažą ir paplakti. Atidėti.

3. Kitoje plačioje lėkštėje sumaišyti džiūvesėlius su rūkyta malta paprika.

4. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Karbonadus merkti į kiaušinio plakinį, tuomet dėti į džiūvesėlius ir kepti kol gražiai paruduos. Karbonadai ploni, tad iškeps labai greitai.

5. Bulvių salotoms bulves išvirti, atvėsinti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais.

6. Į dubenį, kuriame bus maišomos salotos, dėti garstyčias, majonezą, pilti alyvuogių aliejaus ir išmaišyti.

7. Ant padažo dėti griežinėliais pjaustytą agurką, marinuotą agurką, pusžiedžiais supjaustytą raudonąjį svogūną, kapotus krapus. Išmaišyti.

8. Sudėti bulves, pagardinti druska ir pipirais. Ir dar kartą gerai išmaišyti.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: