Traškūs kiaulienos maltinukai su sūriu

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Traškūs kiaulienos maltinukai su sūriu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiauliena: 350 g (malta)
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Batonas: 30 g
  • Pienas: 80 ml
  • Garstyčios su medumi: 1 1/2 arb. š.
  • Druska: 1 arb. š.
  • Pipirai: 1/2 arb. š.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Maltas česnakas: 1/2 arb. š.
  • Džiuvėsėliai + šiek tiek druskos: apvolioti
  • Mocarela rutuliukai, 10 vnt.
  • Aliejus: kepimui
Salotoms:
  • Kopūstas: 1/4 vnt. (vidutinio)
  • Agurkai: 1/3 vnt. (ilgavaisis)
  • Svogūnai: 1 vnt. (nedidelis)
  • Krapai: kelios šakelės (švieži)
  • Aliejus: 4 valg. š. (pvz. saulėgrąžų)
  • Actas: 2 valg. š. 
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


1. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje su truputėliu aliejaus. Kepti kol svogūnai suminkštės.

2. Į dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti smulkia plėšytą batoną ir supilti pieną.

3. Prie mėsos sudėti visus prieskonius ir garstyčias.

4. Masę labai gerai išmaišyti.

5. Į plačią lėkštę suberti džiūvesėlius ir juos pagardinti druska. Išmaišyti.

6. Imti šiek tiek mėsos masės ir suformuoti paplotėlį.

7. Į vidurį dėti du mocarelos rutuliukus ir suformuoti kotletą, kad sūris pasislėptų.

8. Suformuotus kotletus apvolioti džiuvėsėliuose ir juos išdėlioti skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi.

9. Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros ir kotletus kepti apie 30-35 min.

10. Tuo tarpu salotoms supjaustyti daržoves, krapus susmulkinti ir viską sudėti į dubenį.

11. Įpilti aliejaus, acto, berti druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti ir patiekti šalia iškeptų kotletų.