Traškūs kiaulienos maltinukai su sūriu
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos

Ingredientai
- Kiauliena: 350 g (malta)
- Kiaušiniai: 1 vnt.
- Batonas: 30 g
- Pienas: 80 ml
- Garstyčios su medumi: 1 1/2 arb. š.
- Druska: 1 arb. š.
- Pipirai: 1/2 arb. š.
- Svogūnai: 1 vnt.
- Maltas česnakas: 1/2 arb. š.
- Džiuvėsėliai + šiek tiek druskos: apvolioti
- Mocarela rutuliukai, 10 vnt.
- Aliejus: kepimui
- Kopūstas: 1/4 vnt. (vidutinio)
- Agurkai: 1/3 vnt. (ilgavaisis)
- Svogūnai: 1 vnt. (nedidelis)
- Krapai: kelios šakelės (švieži)
- Aliejus: 4 valg. š. (pvz. saulėgrąžų)
- Actas: 2 valg. š.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
1. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje su truputėliu aliejaus. Kepti kol svogūnai suminkštės.
2. Į dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti smulkia plėšytą batoną ir supilti pieną.
3. Prie mėsos sudėti visus prieskonius ir garstyčias.
4. Masę labai gerai išmaišyti.
5. Į plačią lėkštę suberti džiūvesėlius ir juos pagardinti druska. Išmaišyti.
6. Imti šiek tiek mėsos masės ir suformuoti paplotėlį.
7. Į vidurį dėti du mocarelos rutuliukus ir suformuoti kotletą, kad sūris pasislėptų.
8. Suformuotus kotletus apvolioti džiuvėsėliuose ir juos išdėlioti skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi.
9. Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros ir kotletus kepti apie 30-35 min.
10. Tuo tarpu salotoms supjaustyti daržoves, krapus susmulkinti ir viską sudėti į dubenį.
11. Įpilti aliejaus, acto, berti druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti ir patiekti šalia iškeptų kotletų.
Panašūs receptai











