Žemaičių blynai su mėsos faršu, orkaitėje

Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Bulvių patiekalų receptai / Patiekalai iš kiaulienos


Žemaičių blynai su mėsos faršu, orkaitėje

Paskelbė:

Ingredientai

  • Bulvės: 5 vnt. didesnės
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Bulvių krakmolas: 3-4 valg. š.
  • Malta kiauliena: 300g
  • Svogūnai: 1 vnt. (vidutinis)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Aliejus: šiek tiek


Recepto paruošimas

1. Išvirti bulves, leisti joms atvėsti, tuomet sugrūsti (ar sumalame) ir pasūdyti.

2. Prie bulvių mušti kiaušinį ir berti krakmolą. Krakmolą dėti pamažu, jo reikės tiek, kad masė gautųsi tinkama blynams formuoti.

3. Keptuvėje įkaitinti aliejaus ir ten sudėti smulkiai kapotą svogūną. Apkepti svogūną kol jis suminkštės.

4. Tuomet prie svogūnų sudėti maltą mėsą, berti druskos ir pipirų. Išmaišyti ir kepti kol mėsa bus pilnai iškepusi. Tuomet mėsą atidėti, kad atvėstų.

5. Drėgnomis rankomis formuoti plokščią blyną, dėti paruošto įdaro ir suformuoti blynus, kad mėsa pilnai būtų paslėpta.

6. Blynus išdėlioti skardoje, ją uždengti folija ir dėti į iki 180 C įkaitintą orkaitę, Blynus kepti apie 10 min, tuomet nuimti foliją ir dar kepti papildomas 10 min, kad blynai šiek tiek apskrustų.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook