Sultingi naminiai čeburekai su mėsa ir mocarelos sūriu
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos

Ingredientai
- Miltai: 600 g
- Vanduo: 300 ml
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Aliejus: 50 ml
- Druska: žiupsnis
- Malta mėsa: 400 g (kiauliena+ jautiena)
- Mocarela: didelė sauja (tarkuotos)
- Kiaušiniai: 1 vnt.
- Svogūnai: 1 vnt.
- Česnaka: 1 skiltelė
- Prieskoniai: mėgstami
- Žalumynai: petražolės ar krapai
- Marinuoti agurkėliai
- Agurkėlių marinatas
- Majonezas
- Česnakai: 1 skiltelė
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Žalumynai
Recepto paruošimas
1. Tešlai paruošti į didelį dubenį suberti miltus, supilti vandenį ir aliejų, įmušti kiaušinius ir įberti žiupsnį druskos.
2. Užminkyti minkštą tešlą ir ją trumpam palikti, kad atsipalaiduotų.
3. Įdarui svogūnus smulkiai sukapoti, česnakus sutraiškyti ir viską apkepti keptuvėje kol šiek tiek pakeis spalvą.
4. Į dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti tarkuotą mocarelos sūrį, apkeptus svogūnus su česnakais, pagardinti prieskoniais. Viską gerai išmaišyti.
5. Tešlą dar šiek tiek paminkyti ir plonai iškočioti.
6. Formele išpjauti norimo dydžio apskritimus.
7. Į tešlos vidurį dėti šiek tiek įdaro, užlenkti tešlą ir soformuoti čeburekus.
8. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti kepti suformuotus čeburekus.
9. Kepti ant nedidelės kaitros, kad vidus spėtų iškepti, o išorė neapskrustų pernelyg stipriai.
10. Padažui supjaustyti agurkėlius nedideliais kubeliais ir sudėti į dubenėlį.
11. Prie agurkėlių dėti majonezą, įpilti šiek tiek agurkėlių marinato, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
12. Padažą patiekti su šiltais čeburekais.
Panašūs receptai











