Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže

Kategorija: Jautiena, veršiena / Kiauliena


Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže

Paskelbė:
05 Gruodžio 2019
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
450 g liesos maltos jautienos
450 g maltos kiaulienos
1 vidutinio kiaušinio
2/3 puodelio (165 ml) japoniškų ('Panko') džiūvėsėlių
1/4 (60 ml) puodelio pieno
1 svogūnas, smulkintas
1/4 šaukštelio muskato
1/4 šaukštelio prieskonių mišinio (cinamonas, muskatas, imbieras ir kt.)
4 šaukštai (60 g) sviesto
4 šaukštai (30 g) miltų
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
3 puodeliai (750 ml) jautienos sultinio
1/2 puodelio (125 ml) grietinės
Saujelė kapotų šviežių petražolių

Gaminimo eiga

* Džiuvėsėlius užpilkite pienu ir palikite išbrinkti. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir apkepinkite svogūną, kol suminkštės apie 5 minutes, paskaninkite druska. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite likusius prieskonius ir atvėsinkite.
* Dubenyje sumaišykite jautieną, kiaulieną, džiuvėsėlių mišinį, apkeptus svogūnus, kiaušinį, druską ir pipirus. Suformuokite 30 nedidelių kukulių.
* Į tą pačią keptuvę, kur kepė svogūnai, pilkite šaukštą aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite kukulius, kol paruduos (visiškai iškepti nereikia). Kukulius išimkite iš keptuvės.
* Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus ir nuolat maišydami 30 sekundžių pakepkite, kad dingtų žalių miltų skonis. Supilkite sultinį, sudėkite mėsos kukulius ir virkite apie 10-15 minučių, kol kukuliai visiškai išvirs.
* Įmaišykite grietinę ir petražoles. Dar porą minučių pavirkite.
* Tiekite su virtais makaronais ar bulvių koše.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: