Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže
Kategorija: Jautiena, veršiena / Kiauliena
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
450 g liesos maltos jautienos
450 g maltos kiaulienos
1 vidutinio kiaušinio
2/3 puodelio (165 ml) japoniškų ('Panko') džiūvėsėlių
1/4 (60 ml) puodelio pieno
1 svogūnas, smulkintas
1/4 šaukštelio muskato
1/4 šaukštelio prieskonių mišinio (cinamonas, muskatas, imbieras ir kt.)
4 šaukštai (60 g) sviesto
4 šaukštai (30 g) miltų
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
3 puodeliai (750 ml) jautienos sultinio
1/2 puodelio (125 ml) grietinės
Saujelė kapotų šviežių petražolių
Gaminimo eiga
* Džiuvėsėlius užpilkite pienu ir palikite išbrinkti. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir apkepinkite svogūną, kol suminkštės apie 5 minutes, paskaninkite druska. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite likusius prieskonius ir atvėsinkite.
* Dubenyje sumaišykite jautieną, kiaulieną, džiuvėsėlių mišinį, apkeptus svogūnus, kiaušinį, druską ir pipirus. Suformuokite 30 nedidelių kukulių.
* Į tą pačią keptuvę, kur kepė svogūnai, pilkite šaukštą aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite kukulius, kol paruduos (visiškai iškepti nereikia). Kukulius išimkite iš keptuvės.
* Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus ir nuolat maišydami 30 sekundžių pakepkite, kad dingtų žalių miltų skonis. Supilkite sultinį, sudėkite mėsos kukulius ir virkite apie 10-15 minučių, kol kukuliai visiškai išvirs.
* Įmaišykite grietinę ir petražoles. Dar porą minučių pavirkite.
* Tiekite su virtais makaronais ar bulvių koše.
1 puodelis - 250 ml
450 g liesos maltos jautienos
450 g maltos kiaulienos
1 vidutinio kiaušinio
2/3 puodelio (165 ml) japoniškų ('Panko') džiūvėsėlių
1/4 (60 ml) puodelio pieno
1 svogūnas, smulkintas
1/4 šaukštelio muskato
1/4 šaukštelio prieskonių mišinio (cinamonas, muskatas, imbieras ir kt.)
4 šaukštai (60 g) sviesto
4 šaukštai (30 g) miltų
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
3 puodeliai (750 ml) jautienos sultinio
1/2 puodelio (125 ml) grietinės
Saujelė kapotų šviežių petražolių
Gaminimo eiga
* Džiuvėsėlius užpilkite pienu ir palikite išbrinkti. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir apkepinkite svogūną, kol suminkštės apie 5 minutes, paskaninkite druska. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite likusius prieskonius ir atvėsinkite.
* Dubenyje sumaišykite jautieną, kiaulieną, džiuvėsėlių mišinį, apkeptus svogūnus, kiaušinį, druską ir pipirus. Suformuokite 30 nedidelių kukulių.
* Į tą pačią keptuvę, kur kepė svogūnai, pilkite šaukštą aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite kukulius, kol paruduos (visiškai iškepti nereikia). Kukulius išimkite iš keptuvės.
* Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus ir nuolat maišydami 30 sekundžių pakepkite, kad dingtų žalių miltų skonis. Supilkite sultinį, sudėkite mėsos kukulius ir virkite apie 10-15 minučių, kol kukuliai visiškai išvirs.
* Įmaišykite grietinę ir petražoles. Dar porą minučių pavirkite.
* Tiekite su virtais makaronais ar bulvių koše.
Jautienos troškinys su daržovėmis
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU ŠPINOKAIS IR SŪRIO PADAŽU
Tortas „Juodasis miškas“
KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Raudonojo aksomo tortas
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
Šniceliai su balta duona ir padažu
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Jautienos antrekotas keptuvėje
Sūrio spurgos su jalapenu
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu
KALAKUTIENOS KUKULIAI
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Pikantiški 6 šašlykų receptai