Purūs kotletai iš cukinijos su faršu vakarienei
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos

Ingredientai
- Malta mėsa: ~300-400 gr.
- Cukinijos: 1 vnt. (vid. dydžio)
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Manų kruopos: 1-2 valg.š.
- Druska: 0,5 arb.š.
- Miltai: 3-4 valg.š. (galima naudoti džiūvėsėlius)
- Pipirai: pagal skonį
- Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
- Aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Jeigu žievė kietesnė, ją nulupti. Šiek tiek nuspausti išsiskyrusį skystį.
2. Į dubenį prie cukinijos sudėti maltą mėsą, mušti kiaušinius ir suberti manų kruopas.
3. Berti druskos, pipirų ir kitų pasirinktų prieskonių (pagal skonį) ir viską gerai išmaišyti. Palikti masę maždaug 15 min, kad manų kruopos sugertų sultis.
4. Į lėkštę suberti miltus ir pasidėti šalia.
5. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuoti purius kotletus ir kiekvieną apvolioti miltuose.
6. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir kotletus kepti ir visų pusių kol pilnai iškeps ir bus gražios auksinės spalvos.
7. Patiekti su pasirinktu garnyru ir skanauti!
Panašūs receptai

Purūs kotletai iš cukinijos

Cukinijų ir faršo kotletai

Traškūs kiaulienos maltinukai su sūriu

Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu

KĖDAINIŲ BLYNAI

Žemaičių blynai su mėsos faršu, orkaitėje

Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže

Sultingi naminiai čeburekai su mėsa ir mocarelos sūriu

Kiaulienos kotletai su grybų padažu

Kiaulienos faršo šnicelis su manų kruopomis ir džiūvėsėliais

Kotletai "pataluose" kepti orkaitėje

Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"