Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Aviena / Jautiena, veršiena / Kalakutiena / Kiauliena / Vištiena ir paukštiena


Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže

Paskelbė:
28 Kovo 2019
KUKULIAMS:
500 gramųfaršo
80 gramųryžių (nevirtų svoris)
1 vienetasmorkų
1 vienetassvogūnų
2 šaukštaimajonezo
šiek tiekdruskos
šiek tiekpipirų
šiek tiekčesnako miltelių
PADAŽUI:
0.5 stiklinėsvandens
5 šaukštaipomidorų padažo
3 šaukštaigrietinės
3 šaukštaimiltų
3 šaukštaimajonezo
šiek tiekprieskonių
šiek tiekfermentinio sūrio (tarkuoto)



1.
Išvirkite ryžius (nepervirkite, nes dar troškinsite orkaitėje), atvėsinkite.

2.
Pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsinkite. Faršą sumaišykite su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberkite druskos, pipirų, česnako granulių. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos į kepimo indą.

3.
Pomidorų padažą sumaišykite kartu su grietine, majonezu ir miltais, tada po truputį pikite vandenį ir viską gerai išmaišykite, sudedėkite prieskonius, smulkintus krapus. Užpilkite padažą ant kukulių (aš padažo produktų kiekį dvigubinau). Uždengkite kepimo indą folija.

4.
Kepkite 200° C orkaitėje apie 50 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos foliją atidenkite, kad kukuliai apskrustų. Iškepusius kukulius apiberkite tarkuotu sūriu ir trumpam įkiškite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
1 VAL.     Šaltinis: