Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Aviena / Jautiena, veršiena / Kalakutiena / Kiauliena / Vištiena ir paukštiena
KUKULIAMS: | ||
500 gramų | faršo | |
80 gramų | ryžių (nevirtų svoris) | |
1 vienetas | morkų | |
1 vienetas | svogūnų | |
2 šaukštai | majonezo | |
šiek tiek | druskos | |
šiek tiek | pipirų | |
šiek tiek | česnako miltelių | |
PADAŽUI: | ||
0.5 stiklinės | vandens | |
5 šaukštai | pomidorų padažo | |
3 šaukštai | grietinės | |
3 šaukštai | miltų | |
3 šaukštai | majonezo | |
šiek tiek | prieskonių | |
šiek tiek | fermentinio sūrio (tarkuoto) |
1.
Išvirkite ryžius (nepervirkite, nes dar troškinsite orkaitėje), atvėsinkite.
2.
Pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsinkite. Faršą sumaišykite su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberkite druskos, pipirų, česnako granulių. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos į kepimo indą.
3.
Pomidorų padažą sumaišykite kartu su grietine, majonezu ir miltais, tada po truputį pikite vandenį ir viską gerai išmaišykite, sudedėkite prieskonius, smulkintus krapus. Užpilkite padažą ant kukulių (aš padažo produktų kiekį dvigubinau). Uždengkite kepimo indą folija.
4.
Kepkite 200° C orkaitėje apie 50 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos foliją atidenkite, kad kukuliai apskrustų. Iškepusius kukulius apiberkite tarkuotu sūriu ir trumpam įkiškite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
KALAKUTIENOS KUKULIAI
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU ŠPINOKAIS IR SŪRIO PADAŽU
KALAKUTIENOS KUKULIAI
Vieno kąsnio kukuliai su jogurtiniu padažu
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
"Tinginių balandėliai"
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Kotletukai su bulvėmis grietinės-pomidorų padaže
Šniceliai su balta duona ir padažu
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU SŪRIU
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA