Bavariški mėsos faršo kukuliai su baltu padažu
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- kiaulienos faršo: 500 gramų
- svogūnų: 2 (vienas iš jų padažui)
- batono: 4 riekelių
- pieno: 200 mililitrų (padažui)
- pieno: pagal poreikį (batonui pamirkyti)
- kiaušinių: 1
- miltų: 1 arbatinio šaukštelio
- sviesto: 1 arbatinio šaukštelio
- lauro lapų: 2
- druskos
- juodųjų pipirų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į kiaulienos faršą muškite kiaušinį, dėkite susmulkintą svogūną, piene išmirkytą batoną, druskos ir pipirų.
2. Išminkykite ir formuokite maždaug kiaušinio dydžio kukulius.
3. Tada didesniame puode arba troškintuve užvirkite stiklinę vandens ir sudėkite pasiruoštus mėsos kukulius (vanduo turi juos semti tik iki pusės).
4. Įdėkite lauro lapų, pipirų žirneliais ir troškinkite maždaug 15 minučių.
5. Išimkite kukulius.
6. Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto ir apkepinkite kitą svogūną.
7. Kai jau suminkštėja, berkite miltų.
8. Išmaišykite ir užpilkite puodeliu sultinio (kuriame virė mėsos kukuliai). Intensyviai maišydami supilkite pieną.
9. Pagardinkite druska, pipirais, dėkite kukulius ir dar patroškinkite ir pavartykite padaže kelias minutes.
10. Labai skanu patiekti su bulvių koše ir marinuotais burokėliais. Pasilepinkite!