Troškintos vištienos kepenėlės su paprikomis, pomidorų pasta

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos


Troškintos vištienos kepenėlės su paprikomis, pomidorų pasta

Paskelbė:

Ingredientai

  • Vištienos kepenėlės: 500 g
  • Raudonoji paprika: 1 vnt.
  • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
  • Česnako skiltelės: 2 vnt.
  • Pomidorų pasta: 2 šaukštai
  • Grietinėlė (35% riebumo): 200 ml
  • Baltasis sausas vynas: 100 ml
  • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
  • Druska: pagal skonį
  • Maltieji juodieji pipirai: pagal skonį
  • Šviežios petražolės: papuošimui


Recepto paruošimas

1. Kepenėlių paruošimas: Prieš gaminant, kepenėlės nuplaunamos po šaltu vandeniu ir gerai nusausinamos popieriniu rankšluosčiu.

2. Siekiant švelnesnio skonio, kepenėlės pamirkomos piene maždaug 30 minučių, po to vėl nusausinamos.

3. Daržovių paruošimas: Svogūnas nulupamas ir smulkiai supjaustomas.

4. Česnakai susmulkinami, paprika perpjaunama per pusę, išimamos sėklos ir supjaustoma plonomis juostelėmis.

5. Daržovių kepimas: Gilioje keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus. Įdedami svogūnai ir kepami, kol jie tampa permatomi – tai užtrunka apie 3–4 minutes. Po to pridedami česnakai ir maišant kepama dar minutę.

6. Paprikos ruošimas: Į keptuvę sudedama supjaustyta paprika. Ji kepama apie 5 minutes, kol tampa minkšta.

7. Kepenėlių kepimas: Į daržoves pridedamos kepenėlės. Jos kepamos ant vidutinės-aukštos ugnies po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol išorė įgauna rusvą spalvą, tačiau viduje lieka sultingos.

8. Pomidorų pastos ir vyno pridėjimas: Į keptuvę įmaišoma pomidorų pasta, kuri paskirstoma tolygiai. Po to supilamas baltasis vynas ir leista jam sumažėti apie 2 minutes.

9. Grietinėlės pridėjimas: Kai padažas tampa tirštesnis, įpilama grietinėlė. Visas turinys gerai išmaišomas, kad susiformuotų vienalytis padažas. Patiekalas pagardinamas druska ir pipirais pagal skonį.

10. Troškinimas: Sumažinus ugnį, keptuvė uždengiama dangčiu, o turinys troškinamas dar 10 minučių, kad visi skoniai susimaišytų ir sustiprėtų.