Troškintos vištienos kepenėlės su paprikomis, pomidorų pasta
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos

Ingredientai
- Vištienos kepenėlės: 500 g
- Raudonoji paprika: 1 vnt.
- Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
- Česnako skiltelės: 2 vnt.
- Pomidorų pasta: 2 šaukštai
- Grietinėlė (35% riebumo): 200 ml
- Baltasis sausas vynas: 100 ml
- Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
- Druska: pagal skonį
- Maltieji juodieji pipirai: pagal skonį
- Šviežios petražolės: papuošimui
Recepto paruošimas
1. Kepenėlių paruošimas: Prieš gaminant, kepenėlės nuplaunamos po šaltu vandeniu ir gerai nusausinamos popieriniu rankšluosčiu.
2. Siekiant švelnesnio skonio, kepenėlės pamirkomos piene maždaug 30 minučių, po to vėl nusausinamos.
3. Daržovių paruošimas: Svogūnas nulupamas ir smulkiai supjaustomas.
4. Česnakai susmulkinami, paprika perpjaunama per pusę, išimamos sėklos ir supjaustoma plonomis juostelėmis.
5. Daržovių kepimas: Gilioje keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus. Įdedami svogūnai ir kepami, kol jie tampa permatomi – tai užtrunka apie 3–4 minutes. Po to pridedami česnakai ir maišant kepama dar minutę.
6. Paprikos ruošimas: Į keptuvę sudedama supjaustyta paprika. Ji kepama apie 5 minutes, kol tampa minkšta.
7. Kepenėlių kepimas: Į daržoves pridedamos kepenėlės. Jos kepamos ant vidutinės-aukštos ugnies po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol išorė įgauna rusvą spalvą, tačiau viduje lieka sultingos.
8. Pomidorų pastos ir vyno pridėjimas: Į keptuvę įmaišoma pomidorų pasta, kuri paskirstoma tolygiai. Po to supilamas baltasis vynas ir leista jam sumažėti apie 2 minutes.
9. Grietinėlės pridėjimas: Kai padažas tampa tirštesnis, įpilama grietinėlė. Visas turinys gerai išmaišomas, kad susiformuotų vienalytis padažas. Patiekalas pagardinamas druska ir pipirais pagal skonį.
10. Troškinimas: Sumažinus ugnį, keptuvė uždengiama dangčiu, o turinys troškinamas dar 10 minučių, kad visi skoniai susimaišytų ir sustiprėtų.
Panašūs receptai











