Keptos kiaulienos kepenėlės su daržovėmis ir svogūnais

Kategorija: Kiauliena


Keptos kiaulienos kepenėlės su daržovėmis ir svogūnais

Paskelbė:
10 Liepos 2022
Šį patiekalą gaminau jau senokai, tik vis neatradau laiko pasidalinti su visais skaitytojais, bet atėjus tinkamai progai, tą dabar ir darau.  
Dažniau egzistuoja tik dvi žmonių grupės, kurie nemėgsta kiaulienos kepenėlių ir kuriems tai nuostabus dalykas. Tokių, kurie būtų per vidurį, ganėtinai sunku atrasti. Aš pati save priskirčiau prie antros grupės, nes tikrai jas labai mėgstu. Ir kiek save pamenu, jas pamėgau nuo vaikystės. Retai taip būna, kiti jas pamėgsta tik suaugę ir išmokę tinkamai pasiruošti pagal skonį. Dabar kartas nuo karto jas kepu su daržovėmis ir svogūnais ir dviese su vyru labai skaniai valgo. O štai vaikai į jas net pažiūrėti negali, sako, kad šis patiekalas yra nesąmonė. Tad linkiu pamėginti paruošti kepenėlės pagal šį receptą ir patiems nuspręsti, ar Jums patiks ar ne. :)



Ingredientai



  • kiaulienos kepenėlės: 500 gramų
  • pienas (kepenėlių išmirkymui)
  • svogūnai: 2
  • cukinijos: 1
  • saldžiosios paprikos: 1
  • aliejus (kepimui)
  • druska
  • pipirai

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių svogūnus supjaustome plunksnelėmis, saldžiąją paprika juostelėmis, o cukiniją riekutėmis ir dar perpus.
2. Kiaulienos kepenėles prieš tai išmirkome piene, kad neliktų kartumo, po to nusausiname ir supjaustome vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
3. Tada dedame į keptuve su šlakeliu aliejaus ir kepame maždaug 10 minučių.
4. Išimame iš keptuvės ir atidedame į šoną.
5. Keptuvėje su aliejumi apkepiname daržoves.
6. Tuomet sudedame atgal kiaulienos kepenėles, beriame druskos ir pipirų. Dar patroškiname maždaug 5 minutes.
7. Galima valgyti su pasirinktu garnyru arba tarsi salotas. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: