Salotos su kepenėlėmis ir apelsinais

Kategorija: Kiauliena


Salotos su kepenėlėmis ir apelsinais

Paskelbė:
07 Vasario 2024

Ingredientai


  • salotų mišinys: 100 gramų
  • agurkai: 1
  • apelsinai: 1
  • šalotiniai svogūnai: 1
  • juodas česnakas: 2 skiltelių
  • kepinti svogūnai: 1 saujelės (yra parduotuvėse pirkti, tokie tarsi traškučiai)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • jūros druska su juoduoju česnaku: žiupsnelio (salotoms gardinti)
  • kepenėlės: ~200-300 gramų (kepenėlėms gardinti)
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • maltas muskatas: žiupsnio
  • čiobrelis: kelių šakelių
  • aliejus: šlakelio (kepenėlių kepimui)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kepenėles pabarstykite druska, pipirais ir maltu muskatu.

2. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų.

3. Sudėkite kepenėles, šalia čiobrelio šakeles. Kepkite maždaug 7-10 minučių.

4. Apelsiną nulupkite iš karto pašalindami ir žievelės baltąją dalį bei supjaustykite griežinėliais.

5. Šalotinį svogūną supjaustykite žiedais, agurką norimais gabaliukais, česnaką taip pat pasmulkinkite.

6. Tuomet į lėkštes dėkite salotų lapelius. Ant viršaus dėliokite agurko, apelsino, šalotinio svogūno ir kepenėlių gabaliukus.

7. Salotas pagardinkite juoduoju česnaku, druska ir svogūnų traškučiais. Apšlakstykite aliejumi.

8. Patiekite ir skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: