Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

Ingridientai
Kepsniui:
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame šiaudeliais pjaustytus svogūnus bei paprikas. Suberiame druską, pipirus bei cukrų ir kepame daržoves ant labai karštos ugnies apie 4-5 minutes. Svarbu, kad ugnis būtų kuo karštesnė, kad daržovės keptų, o ne virtų.
Supilame actą ir leidžiame dar pakepti apie 1-2 minutes, kol didžioji dalis acto išgaruos, o paprikos pasidarys minkštos. Sumažiname ugnį ir įpilame ypač tyro alyvuogių aliejaus. Leidžiame dar apie 2-3 minutes pakepti. Sudedame bazilikus, sumaišome ir po 30 sekundžių nuimame viską nuo ugnies.
Sudedame daržoves į lėkštės vidurį ir paliekame kol iškepsime kepsnius.
Kepame kepsnius:
Imame mėsos gabaliukus ir aštriu peiliu padarome 5mm įpjovas riebiojoje mėsos dalyje, kur yra odelė. Įpjovas padarykite 3-4 cm intervalais. Pabarstykite kepsnius druska bei pipirais iš abiejų pusių bei šiek tiek įtrinkite.
Paimkite švarią keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant maksimalios ugnies. Sudėkite kepsnius, česnako skilteles bei čiobrelio šakeles. Kiekvieną pusę kepkite apie 2-3 minutes. Čiobrelius stenkitės pakišti po kepsniais, o česnako skilteles šiek tiek paspaudykite mentele, kad lengvai susitraiškytų.
Artėjant į pabaigą, į keptuvę įdėkite sviesto. Jam ištirpus, šaukštu vis pasemkite keptuvėje susidariusius skysčius ir užpilkite ant kepsnių.
Baigus kepti, kepsnius sudėkite į atskirą lėkštę, šiek tiek iš keptuvės užpilkite sviesto ir palikite mėsą ilsėtis apie 5-10 min.
Galiausiai kepsnius sudėkite į prieš tai paruoštą lėkštę ant keptų paprikų. Skanaus!
Kepsniui:
- 2 gabaliukai kiaulienos nugarinės su šonkauliais
- Alyvuogių aliejus
- 2 česnako skiltelės
- Keletas čiobrelio šakelių
- 1 valg. šaukštas sviesto
- Alyvuogių aliejus
- 1 raudonasis svogūnas
- 2 raudonosios paprikos
- 1 valg. šaukštas rudojo cukraus
- 1 valg. šaukštas vyno acto
- 2 valg. šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Keletas baziliko lapelių
- Druska
- Pipirai
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame šiaudeliais pjaustytus svogūnus bei paprikas. Suberiame druską, pipirus bei cukrų ir kepame daržoves ant labai karštos ugnies apie 4-5 minutes. Svarbu, kad ugnis būtų kuo karštesnė, kad daržovės keptų, o ne virtų.
Supilame actą ir leidžiame dar pakepti apie 1-2 minutes, kol didžioji dalis acto išgaruos, o paprikos pasidarys minkštos. Sumažiname ugnį ir įpilame ypač tyro alyvuogių aliejaus. Leidžiame dar apie 2-3 minutes pakepti. Sudedame bazilikus, sumaišome ir po 30 sekundžių nuimame viską nuo ugnies.
Sudedame daržoves į lėkštės vidurį ir paliekame kol iškepsime kepsnius.
Kepame kepsnius:
Imame mėsos gabaliukus ir aštriu peiliu padarome 5mm įpjovas riebiojoje mėsos dalyje, kur yra odelė. Įpjovas padarykite 3-4 cm intervalais. Pabarstykite kepsnius druska bei pipirais iš abiejų pusių bei šiek tiek įtrinkite.
Paimkite švarią keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant maksimalios ugnies. Sudėkite kepsnius, česnako skilteles bei čiobrelio šakeles. Kiekvieną pusę kepkite apie 2-3 minutes. Čiobrelius stenkitės pakišti po kepsniais, o česnako skilteles šiek tiek paspaudykite mentele, kad lengvai susitraiškytų.
Artėjant į pabaigą, į keptuvę įdėkite sviesto. Jam ištirpus, šaukštu vis pasemkite keptuvėje susidariusius skysčius ir užpilkite ant kepsnių.
Baigus kepti, kepsnius sudėkite į atskirą lėkštę, šiek tiek iš keptuvės užpilkite sviesto ir palikite mėsą ilsėtis apie 5-10 min.
Galiausiai kepsnius sudėkite į prieš tai paruoštą lėkštę ant keptų paprikų. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis

Daržovių troškinys su šonine ir dešrelėmis

Raudonojo aksomo tortas

Makaronai su krevetėmis ir žalumynais

Panini sumuštinis su vištiena

Pati pačiausia keptų pomidorų ir paprikų sriuba

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu

Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis

Kaip skaniai iškepti kepenėles vos per 3 minutes!

Itališka peperonata

Mėsainis Insanity

Bazilikų padažas

Pica su balzamine vištiena

KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU

KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU

BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS

LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS

TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA

KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU

BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS

Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku