Virtų bulvių cepelinai su vištienos kepenėlėmis

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Patiekalai iš kiaulienos


Virtų bulvių cepelinai su vištienos kepenėlėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • virtos bulvės: 1 kilogramo
  • kiaušinių tryniai: 1
  • krakmolas: 250 gramų
Įdarui:
  • vištienos kepenėlės: 300 gramų
  • kiaulienos lašinukai: 150 gramų
  • druska
  • pipirai
  • lauro lapai
  • svogūnai: 1


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išverdame bulves su lupenomis, atvėsiname, nulupame bei sumalame. Dedame kiaušinio trynį, išminkome, dedame krakmolą.

2. Patarimas: bulves su krakmolu maišome tik atvėsusias, tada krakmolo prireiks mažiau bei geriau jausis bulvių masės tinkama konsistencija.

3. Įdaras: Kepenėles išverdame kartu su lašiniais, dedame druskos, kvapniųjų pipirų bei kelis lauro lapelius. Išvirusius sumalame. Atskirai keptuvėje pakepiname susmulkintą svogūną bei sudedame į įdaro masę.

4. Tada formuojame norimo dydžio cepelinus, kaip įprasta.

5. Užviriname vandenį. Dedame druskos. Stiklinėje 1 valgomąjį šaukštą su kaupu krakmolo sumaišome su 2 valgomaisiais šaukštais vandens bei supilame į verdantį vandenį.

6. Palaukiame, kol vanduo su krakmolu užvirs, sudedame cepelinus. Verdame, priklausomai nuo cepelinų dydžio maždaug 10-15 minučių. Skanaujame!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook