Virtų bulvių cepelinai su vištienos kepenėlėmis
Kategorija: Bulvių patiekalų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Patiekalai iš kiaulienos
Ingredientai
- virtos bulvės: 1 kilogramo
- kiaušinių tryniai: 1
- krakmolas: 250 gramų
- vištienos kepenėlės: 300 gramų
- kiaulienos lašinukai: 150 gramų
- druska
- pipirai
- lauro lapai
- svogūnai: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išverdame bulves su lupenomis, atvėsiname, nulupame bei sumalame. Dedame kiaušinio trynį, išminkome, dedame krakmolą.
2. Patarimas: bulves su krakmolu maišome tik atvėsusias, tada krakmolo prireiks mažiau bei geriau jausis bulvių masės tinkama konsistencija.
3. Įdaras: Kepenėles išverdame kartu su lašiniais, dedame druskos, kvapniųjų pipirų bei kelis lauro lapelius. Išvirusius sumalame. Atskirai keptuvėje pakepiname susmulkintą svogūną bei sudedame į įdaro masę.
4. Tada formuojame norimo dydžio cepelinus, kaip įprasta.
5. Užviriname vandenį. Dedame druskos. Stiklinėje 1 valgomąjį šaukštą su kaupu krakmolo sumaišome su 2 valgomaisiais šaukštais vandens bei supilame į verdantį vandenį.
6. Palaukiame, kol vanduo su krakmolu užvirs, sudedame cepelinus. Verdame, priklausomai nuo cepelinų dydžio maždaug 10-15 minučių. Skanaujame!