Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra

Kategorija: Kiauliena


Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra

Paskelbė:
03 Vasario 2024

Ingredientai

  • mėsingi šonkauliukai: 1,5 kilogramo
  • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • sojų padažas: 5 valgomųjų šaukštų
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • svogūnai: 1
Glazūrai:
  • skystas medus: 30 gramų
  • pomidorų padažas: ~55 gramų
  • česnakas: 1 skiltelės
  • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas bazilikas: žiupsnelio
  • čili milteliai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mėsą gerai įtriname prieskoniais bei aliejumi.

2. Uždengę paliekame marinuotis per visą naktį.

3. Tada mėsą perkeliame kauliukais į viršų kepimo formą, supilame marinatą, sumetame smulkiai sukapotą svogūną.

4. Uždengę su folija kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

5. Kai mėsa suminkštėja (patikriname peiliu) atidengiame foliją.

6. Glazūrai sumaišome prieskonius su medumi ir pomidorų padažu bei spaustu česnaku. Apverčiame mėsos gabalėlius bei gerai aptepame paruošta glazūra.

7. Dar pakepame apie 20-30 minučių.

8. Iškeptą mėsą paliekame apie 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

9. Patiekiame su apkeptomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis. Skanaujame!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: