KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
Kategorija: Kiauliena
- Kepsniui:
- kiaulienos sprandinė: 700 gramų
- citrinos: ketvirtadalio
- medus: 2 arbatinių šaukštelių
- druska
- pipirai
- česnakas: poros skiltelių
- sojų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
- aitriosios paprikos milteliai: pagal skonį
- Garnyrui:
- konservuoti saldieji kukurūzai: 1 indelio
- saldžiosios paprikos: 1
- svogūnai: 1 (didesnio)
- morkos: 2-3
- saldžiarūgštis pomidorų padažas: keletos valgomųjų šaukštų (galite rinktis su daržovėmis arba vaisiais)
- druska
- pipirai
- citrinpipiriai
- saldžiosios paprikos milteliai
- aliejus (kepimui)
- Pirmiausia iš kepsniui skirtų ingredientų sumaišykite padažą: dėkite prieskonius, padažus, įspauskite citrinos sulčių ir sutraiškykite česnaką. Viską gerai išmaišykite bei įtrinkite pasiruoštu marinatu kiaulieną. Tada uždenkite maistine plėvele bei palikite bent keletą valandų marinuotis. Mėsą pasūdykite tik prieš kepdamos, druskos į marinatą visai nedėkite. Po to pasimarinavusią kiaulieną dėkite į kepimo rankovę arba foliją, galite dar aplaistyti alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
- Tuo tarpu, kol mėsa kepa, ruoškite garnyrą: keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus bei sudėkite susmulkintą svogūną ir susmulkintas morkas. Pamaišykite bei kepkite, kol daržovės pradeda minkštėti, paskui dėkite kubeliais supjaustytą papriką. Bebaigiant troškintis suberkite kukurūzus, prieskonius, įmaišykite saldžiarūgščio padažo.
- Galiausiai patiekite garnyrą karštą, su ką tik iškepta kiaulienos sprandine bei virtais ryžiais (jeigu juos mėgstate). Skanaukite!
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Kiaušinius dažome natūraliai
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šašlykų receptas su „Vytautu“
KIAULIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINUKAS
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Šaltiena
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU
Šašlykai greituoju būdu..
VIŠTIENOS KEPSNYS SU GRYBŲ (PIEVAGRYBIŲ) PADAŽU
SMAGŪS VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį