"Tinginių balandėliai"
Kategorija: Daržovių patiekalai / Jautiena, veršiena / Kalakutiena / Kiauliena / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai:
- mėsos faršas: 500 gramų (aš įprastai renkuosi kiaulieną)
- ryžiai: 100 gramų
- kiaušiniai: 2
- kopūstas: ~100-150 gramų
- morkos: 1
- svogūnai: 0,5
- druska
- pipirai
- Padažui:
- pomidorų padažas: 3-4 šaukštų
- grietinėlė: 200 mililitrų (naudojau 15% riebumo)
- vanduo: 0,5 litro
- česnakas: 2-3 skiltelių
- mėgstami prieskoniai
- žalumynai
Recepto Instrukcijos:
- Iš pradžių ryžius išverdame, atvėsiname. Kopūstus smulkiai supjaustome (jeigu norisi labai minkštų, kopūstus pakepiname arba maždaug 3-4 minutes paverdame, kol šiek tiek suminkštės)
- Tuomet svogūną labai smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Pasirinktą faršą sumaišome su druska, pipirais, įmušame kiaušinius, sudedame ryžius, kopūstus, morkas bei svogūnus. Masę permaišome bei formuojame norimo dydžio kukuliukus.
- Kukuliukus sudedame į gilesnį kepimo indą bei užpilame padažu.
- Padažas: Pomidorų padažą sumaišome kartu su grietinėle, po to po truputį pilame vandenį bei viską gerai permaišome, sudedame prieskonius, žoleles ir susmulkintą česnaką.
- Tada apliejame padažu kukulius, uždengiame indą folija. Kepame maždaug 50 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iki kepimo pabaigos likus apie 10 minučių foliją atidengiame, kad kukuliukai apskrustų.
- Patiekiame apibarsčiusios žalumynais, su bulvėmis, grikiais arba kitu mėgstamuu garnyru. Skanaujame!
Tinginių balandėliai
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
Kukuliai su bešamelio padažu
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Šniceliai su balta duona ir padažu
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
BULVINUKAI SU GRYBŲ PADAŽU
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Ryžiai su grybais troškinti orkaitėje
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Pica su faršu
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Virtų bulvių suktinukai su faršu
Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS