KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU

- Kepsniui:
- kiaulienos sprandinė: 700 gramų
- citrinos: ketvirtadalio
- medus: 2 arbatinių šaukštelių
- druska
- pipirai
- česnakas: poros skiltelių
- sojų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
- aitriosios paprikos milteliai: pagal skonį
- Garnyrui:
- konservuoti saldieji kukurūzai: 1 indelio
- saldžiosios paprikos: 1
- svogūnai: 1 (didesnio)
- morkos: 2-3
- saldžiarūgštis pomidorų padažas: keletos valgomųjų šaukštų (galite rinktis su daržovėmis arba vaisiais)
- druska
- pipirai
- citrinpipiriai
- saldžiosios paprikos milteliai
- aliejus (kepimui)
- Pirmiausia iš kepsniui skirtų ingredientų sumaišykite padažą: dėkite prieskonius, padažus, įspauskite citrinos sulčių ir sutraiškykite česnaką. Viską gerai išmaišykite bei įtrinkite pasiruoštu marinatu kiaulieną. Tada uždenkite maistine plėvele bei palikite bent keletą valandų marinuotis. Mėsą pasūdykite tik prieš kepdamos, druskos į marinatą visai nedėkite. Po to pasimarinavusią kiaulieną dėkite į kepimo rankovę arba foliją, galite dar aplaistyti alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
- Tuo tarpu, kol mėsa kepa, ruoškite garnyrą: keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus bei sudėkite susmulkintą svogūną ir susmulkintas morkas. Pamaišykite bei kepkite, kol daržovės pradeda minkštėti, paskui dėkite kubeliais supjaustytą papriką. Bebaigiant troškintis suberkite kukurūzus, prieskonius, įmaišykite saldžiarūgščio padažo.
- Galiausiai patiekite garnyrą karštą, su ką tik iškepta kiaulienos sprandine bei virtais ryžiais (jeigu juos mėgstate). Skanaukite!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai

Kiaušinius dažome natūraliai

KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS

Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Šašlykų receptas su „Vytautu“

KIAULIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINUKAS

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

Šaltiena

JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS

BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS

LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS

KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU

Šašlykai greituoju būdu..

VIŠTIENOS KEPSNYS SU GRYBŲ (PIEVAGRYBIŲ) PADAŽU

SMAGŪS VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį