BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje

Kategorija: Mėsos patiekalai / Kiauliena


BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje

Paskelbė:
19 Liepos 2022
Trumpai tariant - tai yra pats geriausias itin sultingų, minkštų bei nuo kaulo krentančių šonkauliu receptas! Taipogi, čia sudėsiu visus patarimus ir paslaptis, kaip kas kartą gauti tokį patį fantastišką rezultatą, panaudojant skirtingus prieskonius bei padažus, nes pats svarbiausias dalykas, siekiant tobulo skonio šonkaulių, priverčiančių valgant net atsidusti iš malonumo, yra visai ne kažkoks paslaptingas ingredientas, o pati metodika. 
Šiems šonkauliams galite naudoti arba savo gamybos prieskonių mišinį ir padažą, arba, stokodami laiko, nusipirkti prieskonius šonkauliukams įtrinti bei jau paruoštą BBQ padažą.



Ingredientai



  • kiaulienos šonkauliai: 1 kilogramo


  • Prieskonių mišiniui:
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
    • paprikos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • svogūnų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio
    • imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • čili milteliai (pasirinktinai)
  • Padažui:
    • aliejus: šlakelio
    • svogūnai: 1 nedidelio (labai smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pomidorų padažas: 130 gramų
    • maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • rūkytos paprikos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto
    • Vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • maltas cinamonas: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
    • barbekiu padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • čili milteliai arba padažas (pasirinktinai)

Recepto paruošimas



1. Kaip minėjau šiems šonkauliams galima pasiruošti savo prieskonių mišinį.
2. Arba galima naudoti pirktinius prieskonius ir padažą.
3. Įkaitiname orkaitę iki 135 laipsnių temperatūros.
4. Tada pašaliname plėvelę nuo vidinės šonkaulių pusės. Jeigu reikia, šonkaulius supjaustome mažesnėmis porcijomis.
5. Sumaišome visus prieskonių mišiniui nurodytus ingredientus ir paruoštu mišiniu dosniai įtriname šonkaulius.
6. Šonkaulius suvyniojame į dvigubą foliją.
7. Kepame orkaitėje maždaug 3-4 valandas, kol mėsa gražiai pradės kristi nuo kaulo. Šonkaulius kepti dedame "mėsingaja puse" į viršų.
8. Per tą laiką, kol mūsų šonkauliui kepa, pasidarome padažą. Į keptuvę pilame aliejaus ir pakepiname itin smulkiai supjaustytą svogūną, kol tampa permatomas. Įspaudžiame česnaką ir pakepame dar 30 sekundžių. Dedame pomidorų padažą, kuminą, pipirus, rudąjį cukrų, rūkytą papriką ir obuolių actą, Vorčesterio padažą, cinamoną, barbekių padažą ir, jeigu norisi, čili. Viską paverdame kelias minutes ir paliekame atvėsti.
9. Po to iškepusius šonkaulius išimame iš folijos ir gausiai aptepame pasiruoštu padažu.
10. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir įdedame šonkaulius kepti vienu laipteliu aukščiau, kad padažas greičiau karamelizuotųsi. Pakanka vos kelių minučių (stebime, kad padažas nepradėtų svilti).
11. Iškeptus šonkaulius uždengiame folija ir leidžiame pastovėti maždaug 10 minučių. Po to patiekiame ir skanaujame!
12. Pastebėjimas: Man skaniausia patiekti su Coleslaw salotomis ir bulvytėmis fri.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: