Kepti kalakutienos kepsneliai patiekti su įdarytomis paprikomis su sūriu
Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos
Šis receptas – greitas ir skanus patiekalas, kuriame aštrūs kalakutienos kepsneliai dera su saldžiomis ir sultingomis paprikomis, įdarytomis sūriu ir kaparėliais. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta šiek tiek aštrų maistą, o traškios paprikos ir sūris suteikia švelnumo bei balansuoja skonį.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Kalakutiena – tai liesa mėsa, turinti daug baltymų ir mažai riebalų, kas ją daro puikiu pasirinkimu sveikai mitybai. Ji taip pat turi daug niacino, kuris svarbus energijos gamybai organizme.
- Paprikos – gausios vitamino C, kuris padeda stiprinti imunitetą, gerina odos būklę ir apsaugo nuo ligų. Be to, jos praturtina patiekalą spalvomis ir tekstūra.
- Kapariukai – mažas, tačiau skanus priedas, turintis daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais ir gerina virškinimą.
- Sūris – prideda patiekalui kreminio skonio, o pasirinkus liesesnį sūrį, galima pasiekti mažesnį riebalų kiekį.
Ingredientai
- kalakutienos kumpeliai: 1
- sojos padažas
- grūsta aitrioji paprika su sėklomis
- svogūnai
- džiūvėsėliai
- kaparėliai
- raudonosios paprikos: 1
- sūris: kiek norisi
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nupjaustykite mėsą nuo kalakutienos kaulo.
2. Tada pamarinuokite su sojos padažu ir aitriosiomis paprikomis. Aš naudojau super aštrias. Tai iš pradžių visai nepagailėjau, nes maniau, kad bus eilinį kartą vos vos aštrios kaip dažniausiai Lietuvoje būna, kad rašo aštru, o iš tikrųjų net aštrumo užuominos nėra. Šį kartą galiu pasakyti, kad aš suklydau. Kai paragavau, teko šiek tiek nuimti paprikos, nes vietoje aštrių gavosi tiesiog ugniniai.:))
3. Palikite maždaug pusvalandį pasimarinuoti.
4. Po pusvalandžio įkaitinkite aliejų ir dėkite džiūvėsėliuose apvoliotus kepsnelius, kuriuos trumpai apkepinkite iš abiejų pusių.
5. Tada sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol pilnai iškepa.
6. Per tą laiką, išdarinėtas paprikas apkepkite labai labai stipriai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
7. Tada į paprikų vidų dėkite kubeliais supjaustytus svogūnus, kelis kaparėlius, įpilkite po šaukštelį aliejaus nuo džiovintų pomidorų ir ant viršaus dėkite sūrį.
8. Paprikas sudėkite šalia kalakutienos kepsnelių ir kepkite, kol išsilydys sūris.
9. Tikrai paprastas ir labai greitas patiekalas, paprika gaunasi traški ir labai tinka prie aštrios mėsos. Skanaus!