Šaltiena su kalakutiena

Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos


Šaltiena su kalakutiena

Paskelbė:

Šaltiena su kalakutiena – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris ypač populiarus šventiniuose staluose. Šis skanus ir sotus patiekalas puikiai tiks tiek šventėms, tiek kasdieniams pietums. Kalakutiena suteikia šaltienai švelnų ir maistingą skonį, o aromatingas sultinys užtikrina nuostabų skonį ir tekstūrą. Šaltiena dažniausiai patiekiama su krienų ir majonezo padažu, o jos šaltis ir želė sukuria unikalų skonį ir malonią konsistenciją.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Kalakutiena – tai liesas baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų. Be to, kalakutiena yra puikus vitamino B6, niacino (vitamino B3) ir fosforo šaltinis, kurie padeda stiprinti nervų sistemą, gerina medžiagų apykaitą ir palaiko kaulų sveikatą.
  • Morkos – tai puikus vitamino A šaltinis, kuris padeda palaikyti gerą regėjimą ir stiprina odą. Morkos taip pat turi antioxidantų, kurie padeda kovoti su senėjimu ir uždegimais organizme.
  • Svogūnai ir česnakas – turi antibakterinių ir antivirusinių savybių, stiprina imunitetą ir padeda kovoti su uždegimais.


Ingredientai

  • kalakuto kojos: 4
  • kalakuto kaklai: 2
  • kalakuto kumpeliai: 1
  • česnakas: 4 skiltelių
  • lauro lapai: 4
  • kvapieji pipirai: 4-6
  • morkos: 2
  • svogūnai: 1
  • druska: 1 saujelės
  • vanduo: ~3 litrų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia morkas nulupkite ir supjaustykite stambiais gabaliukais.

2. Svogūnui pašalinkite tik viršutinius lukštus ir sudėkite į puodą, kuriame virsite šaltieną.

3. Kalakutieną taip pat dėkite į puodą, ten pat berkite druską lauro lapus ir pipirus.

4. Užpilkite vandeniu ir užkaiskite virti. Virkite ant silpnos kaitros maždaug 3 valandas arba pasinaudokite greitpuodžiu ir virkite iki 1 valandos.

5. Po to sultinį perkoškite. Mėsą supjaustykite gabaliukais, morkas, kurios virė griežinėliais.

6. Sudėkite į indus, kuriuose patieksite šaltieną ir užpilkite sultiniu. Dėkite į šaldytuvą ir palikite stingti.

7. Šaltieną labai skanu patiekti su majonezo ir krienų padažu.