Kalakutienos kukuliai Teryiaki padaže

Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos


Kalakutienos kukuliai Teryiaki padaže

Paskelbė:

Kalakutienos kukuliai Teriyaki padaže


Šie kalakutienos kukuliai Teriyaki padaže yra puikus pasirinkimas skaniam ir sveikam pietų ar vakarienės patiekalui. Kalakutiena – liesa mėsa, o Teriyaki padažas suteikia švelnų saldžiai sūrus skonį, puikiai derantį su ryžiais ir šviežiomis morkų bei agurkų salotomis. Šis patiekalas taip pat pasižymi lengvu ir šviežiu skoniu, kuris patiks visai šeimai.


Nauda sveikatai:


Kalakutiena yra puikus baltymų šaltinis, be to, ji yra liesa mėsa, turinti mažai sočiųjų riebalų. Ji taip pat yra geras niacino, seleno ir B grupės vitaminų šaltinis, kurie yra svarbūs energijos gamybai ir imunitetui stiprinti.


Ingredientai

  • Kalakutienos faršas: 400 g
  • Svogūno laiškai: keli
  • Prieskoniai: mėgstami
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Teriyaki padažas: 1 pakelis
Salotoms: 
  • Morkos: 4-5 vnt.
  • Agurkai: 1 vnt. (ilgavaisis)
  • Sezamų sėklos: šiek tiek
  • Sojos padažas: 1-2 valg. š.
  • Aliejus: šiek tiek
  • Actas: šiek tiek
Patiekti
  • Rudieji ryžiai


Recepto paruošimas

1. Faršą sudėti į didelį dubenį.

2. Svogūnų laiškus smulkiai sukapoti ir sudėti prie mėsos.

3. Prie mėsos taip pat berti prieskonius, mušti kiaušinį.

4. Viską gerai išmaišyti ir suformuoti kukulius. Juos išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.

5. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir kukulius kepti 30-35 min.

6. Ryžius išvirti pagal nurodymus ant pakuotės.

7. Salotoms morkas ir agurką sutarkuoti, sudėti į dubenį.

8. Įpilti sojos padažo, aliejaus, įberti sezamų sėklų. Viską išmaišyti.

9. Mėsos kukulius patiekti su virtais ryžiais ir morkų salotomis, viską aplieti teriyaki padažu.