Meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su kalakutiena

Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos


Meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su kalakutiena

Paskelbė:

Šis meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su kalakutiena – puikus pasirinkimas sveikam, sočiam ir skaniam patiekalui. Jame gausu baltymų, ląstelienos ir sveikų riebalų, todėl jis suteikia ilgalaikį sotumo jausmą. Konservuoti kukurūzai, pupelės ir įvairūs prieskoniai suteikia ne tik šilumos, bet ir nepakartojamą skonį, o bolivinė balanda tampa pagrindiniu ingredientu, kuris prisideda prie šio patiekalo maistingumo. Patiekalas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei, o jo lengvas paruošimas leis tau skirti mažiau laiko virtuvėje.


Naudingos Sudedamosios Dalys:

Bolivinė Balanda: Bolivinė balanda, dar žinoma kaip "quinoa", yra pilnavertis baltymų šaltinis, turintis visus 9 esminius amino rūgštis. Ji taip pat turi daug skaidulų, magnio ir geležies, kurie yra svarbūs širdies sveikatai ir energijos lygiui palaikyti.

Kalakutiena: Kalakutiena yra liesas baltymų šaltinis, kuriame yra mažai sočiųjų riebalų, tačiau daug B grupės vitaminų, ypač niacino (B3) ir vitamino B6. Ji taip pat prisideda prie raumenų atstatymo ir imuninės sistemos stiprinimo.

Pupelės ir Kukurūzai: Pupelės yra puikus ląstelienos ir augalinės kilmės baltymų šaltinis, o kukurūzai suteikia energijos dėl turtingo angliavandenių kiekio ir pasižymi puikiomis antioksidacinėmis savybėmis.

Prieskoniai (kuminas, paprika, kalendra): Šie prieskoniai ne tik suteikia nuostabų skonį, bet ir turi daug sveikatai naudingų savybių. Pavyzdžiui, kuminas padeda gerinti virškinimą, o rūkyta paprika ir kalendra turi priešuždegiminių savybių.


Ingredientai

  • malta kalakutiena: 400 gramų
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • aliejus (kepimui)
  • konservuotos pupelės: 200 gramų
  • konservuoti kukurūzai: 200 gramų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • malta rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • bolivinė balanda: 1 stiklinės (250 mililitrų)
  • smulkinti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės (400 gramų)
  • sultinys: 300 mililitrų (arba vanduo)
  • sūris (patiekimui; jeigu norisi)
  • avokadai (patiekimui; jeigu norisi)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų.

2. Dėkite maltą kalakutieną ir iškepkite. Į keptuvę su mėsa taip pat sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, kepinkite maždaug 3-4 minutes.

3. Tada į keptuvę sudėkite nusausintas pupeles bei kukurūzus.

4. Suberkite visus prieskonius, išmaišykite ir pakaitinkite dar maždaug 60 sekundžių.

5. Bolivinę balandą praskalaukite ir berkite į keptuvę prie mėsos su daržovėmis.

6. Išmaišykite mentele.

7. Po to į keptuvę supilkite pomidorus bei sultinį. Jeigu naudosite vandenį, o ne sultinį, tada papildomai reguliuokite prieskonius.

8. Kai jau viskas pradės burbuliuoti, sumažinkite kaitrą (kad skystis vos vos burbuliuotų) ir uždenkite keptuvę. Troškinkite maždaug 15 minučių.

9. Po 15 minučių visas skystis jau kaip ir turėtų būti susigėręs į kruopas. Bet jeigu jo dar kiek liko, pakaitiname ant didesnės kaitros atidengę dangtį, kol skystis išgaruoja.

10. Patiekite galite ir visiškai be papildomų priedų, bet jeigu norisi dar paįvairinti, ant viršaus uždedame sūrio bei avokado. Skanaus!