Keptas kalakutienos kumpelis su žolelių prieskoniais ir sojos padažu

Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos


Keptas kalakutienos kumpelis su žolelių prieskoniais ir sojos padažu

Paskelbė:

Šis receptas – puikus pasirinkimas, jei norite pasigaminti skanius ir sultingus kalakutienos kumpelius su žolelių prieskoniais. Sojos padažas suteikia gylio ir drėgmės, o prieskoniai su čili pipirais padidina skonio intensyvumą. Patiekalas puikiai dera su gaiviomis ir lengvomis salotomis.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Kalakutienos kumpeliai: Tai puikus baltymų šaltinis, mažai riebalų turinti mėsa, idealiai tinkanti lengviems, tačiau sotiems patiekalams.
  • Sojos padažas: Suteikia patiekalui gilų, umami skonį ir padeda subalansuoti druskos kiekį.
  • Žolelių prieskoniai ir čili pipirai: Tai padeda išryškinti kalakutienos skonį, suteikiant švelnų aštrumą ir aromatą.


Ingredientai

  • kalakutienos kumpeliai: 2
  • mėgstami žolelių prieskoniai
  • juodieji pipirai
  • čili pipirai
  • sojos padažas
Salotoms:
  • švieži kopūstai
  • agurkai
  • pomidorai
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • cukrus


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia prieskoniais ir sojos padažu įtrinkite kalakutą ir palikite marinuotis mažiausiai 20 minučių, bet man asmeniškai kuo ilgiau pamarinuota, tuo skaniau.

2. Kai jau kalakutiena pakankamai įsimarinavo, apskrudinkite ją trumpai iš abiejų pusių keptuvėje.

3. Po to dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol pilnai iškepa (man užtruko maždaug 20 minučių).

4. Į kepimo pabaigą, pasiruoškite salotas iš nurodytų ingredientų Ingredientus supjaustykite ir sumaišykite tarpusavyje su prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.

5. Galiausiai viską patiekite norimoje lėkštėje ir skanaukite! ;)