Airiškai lėtai troškinta jautiena
Kategorija: Jautiena, veršiena
INGREDIENTAI
- Sviestas 100 g
- Svogūnai 1 vnt. smulkiai pjaustytas
- Česnakai 3 skiltelės smulkiai pjaustytos
- Miltai 2 valg. š.
- Morkos 1 vnt. supjaustyta
- Jautiena 1 kg tinkamos troškinimui, supjaustytos pusės degtuko dėžutės dydžio gabalėliais
- Muskatas 0,25 arbat. š. trinto
- Salierų stiebai 1 vnt. smulkiai supjaustytas
- Kvapnieji pipirai 0,25 arbat. š. maltų
- Alus 600 ml „Guinness“
- Apelsinai 2 vnt. žievelė ir sultys
- Petražolės 1 sauja šviežių smulkintų, papuošimui
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
KAIP GAMINTI
1. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros.
2. Pusę sviesto ištirpinkite troškinimo inde ant viryklės ir pakepinkite su svogūnais ir česnakais, kol šie suminkštės.
3. Tuo tarpu mėsą suvoliokite su miltais. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir jame apkepinkite mėsą, kol paruduos. Sudėkite į troškinimo indą „pas svogūnus su česnakais“.
4. Įdėkite morkas, salierą, muskatą, kvapniuosius pipirus, pasūdykite ir įdėkite juodųjų pipirų pagal skonį ir supilkite „Guinness“ alų. Troškinimo indą sandariai uždenkite (geriausiai tam tinka ketaus troškinimo puodas) ir pašaukite į orkaitę. Troškinkite apie 4-6 valandas, priklausomai nuo mėsos, kol ji bus visiškai minkšta. Supilkite apelsinų sultis ir tarkuotą žievelę ir palikite vėsti pernakt.
5. Prieš patiekdami valgyti, įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių ir pašildykite apie 45 minutes. Taip rekomenduoja airiai. Ragavau šį patiekalą ir ką tik pagamintą, ir pašildytą kitą dieną – visaip skanu.
6. Patiekite su bulvių koše apibarstę petražolėmis. Itin geras patiekalas šaltam žiemos vakarui.
2. Pusę sviesto ištirpinkite troškinimo inde ant viryklės ir pakepinkite su svogūnais ir česnakais, kol šie suminkštės.
3. Tuo tarpu mėsą suvoliokite su miltais. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir jame apkepinkite mėsą, kol paruduos. Sudėkite į troškinimo indą „pas svogūnus su česnakais“.
4. Įdėkite morkas, salierą, muskatą, kvapniuosius pipirus, pasūdykite ir įdėkite juodųjų pipirų pagal skonį ir supilkite „Guinness“ alų. Troškinimo indą sandariai uždenkite (geriausiai tam tinka ketaus troškinimo puodas) ir pašaukite į orkaitę. Troškinkite apie 4-6 valandas, priklausomai nuo mėsos, kol ji bus visiškai minkšta. Supilkite apelsinų sultis ir tarkuotą žievelę ir palikite vėsti pernakt.
5. Prieš patiekdami valgyti, įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių ir pašildykite apie 45 minutes. Taip rekomenduoja airiai. Ragavau šį patiekalą ir ką tik pagamintą, ir pašildytą kitą dieną – visaip skanu.
6. Patiekite su bulvių koše apibarstę petražolėmis. Itin geras patiekalas šaltam žiemos vakarui.
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Jautienos troškinys su daržovėmis
Kiaušinius dažome natūraliai
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Kiaušinių plaktienė su grietine ir kiaulienos smegenimis
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
MONGOLIŠKA JAUTIENA
Spagečiai Su Vištiena