Gruziniska "Charčio"
Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos
Ingredientai:
– jautienos krūtininės (per pusę kaulų ir mėsos) – 1,3 kg
– vanduo – 3 l
– ryžiai – 150 g
– svogūnai – 3 galvutės
– pomidorai – 2-3 vnt
– pomidorų pasta – 3 valgomieji šaukštai
– raudonieji ankštiniai pipirai – 2 vnt
– lauro lapai – 2 vnt
– petražolės – 1 šakelė
– krapai – 1 šakelė
– kalendra – 2 šakelės
– charčio prieskonių mišinys – 1,5 valgomojo šaukšto
– česnakas – pusė galvutės
– druska – pagal skonį
Paruošimas:
1. Jautienos krūtininę nuplauti, atskirti mėsą nuo kaulų ir supjaustyti . Viską kartu dėti į vandenį, užvirinti, nuimti putas ir virti apie valandą ant lėtos ugnies. Išimti mėsą iš lėkštės ir dėti į lėkštę.
2. Dėti visą pipiro ankštį, virti dar pusę valandos. Dėti pomidorų pastą, troškinti pusę valandos.
3. Pomidorus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, dėti į sultinį .Ten pat dėti virtą mėsą ir ryžius. Virti 15 min.
4. Suberti prieskonius, po 5 min sudėti smulkiai supjaustytą česnaką ir žalumynus , dėti lauro lapą. Nuimti nuo ugnies ir leisti sriubai pastovėti 10-15 min. Patiekti su lavašu.
– jautienos krūtininės (per pusę kaulų ir mėsos) – 1,3 kg
– vanduo – 3 l
– ryžiai – 150 g
– svogūnai – 3 galvutės
– pomidorai – 2-3 vnt
– pomidorų pasta – 3 valgomieji šaukštai
– raudonieji ankštiniai pipirai – 2 vnt
– lauro lapai – 2 vnt
– petražolės – 1 šakelė
– krapai – 1 šakelė
– kalendra – 2 šakelės
– charčio prieskonių mišinys – 1,5 valgomojo šaukšto
– česnakas – pusė galvutės
– druska – pagal skonį
Paruošimas:
1. Jautienos krūtininę nuplauti, atskirti mėsą nuo kaulų ir supjaustyti . Viską kartu dėti į vandenį, užvirinti, nuimti putas ir virti apie valandą ant lėtos ugnies. Išimti mėsą iš lėkštės ir dėti į lėkštę.
2. Dėti visą pipiro ankštį, virti dar pusę valandos. Dėti pomidorų pastą, troškinti pusę valandos.
3. Pomidorus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, dėti į sultinį .Ten pat dėti virtą mėsą ir ryžius. Virti 15 min.
4. Suberti prieskonius, po 5 min sudėti smulkiai supjaustytą česnaką ir žalumynus , dėti lauro lapą. Nuimti nuo ugnies ir leisti sriubai pastovėti 10-15 min. Patiekti su lavašu.
Panašūs receptai
Jautienos befstrogenas
Naminiai gruziniški Chinkali koldūnai su mėsa
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Jautienos troškinys su daržovėmis
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Kiaulienos ir jautienos mėsos konservai
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
Ukrainietiški balandėliai - Holubtsi
Jautienos troškinys su morkomis
Tradicinis Milano jautienos kulninės troškinys „Osso Buco“
Nachos receptas su jautienos faršu ir sūriu
Šaltiena