Gruziniska "Charčio"
Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos
Ingredientai:
– jautienos krūtininės (per pusę kaulų ir mėsos) – 1,3 kg
– vanduo – 3 l
– ryžiai – 150 g
– svogūnai – 3 galvutės
– pomidorai – 2-3 vnt
– pomidorų pasta – 3 valgomieji šaukštai
– raudonieji ankštiniai pipirai – 2 vnt
– lauro lapai – 2 vnt
– petražolės – 1 šakelė
– krapai – 1 šakelė
– kalendra – 2 šakelės
– charčio prieskonių mišinys – 1,5 valgomojo šaukšto
– česnakas – pusė galvutės
– druska – pagal skonį
Paruošimas:
1. Jautienos krūtininę nuplauti, atskirti mėsą nuo kaulų ir supjaustyti . Viską kartu dėti į vandenį, užvirinti, nuimti putas ir virti apie valandą ant lėtos ugnies. Išimti mėsą iš lėkštės ir dėti į lėkštę.
2. Dėti visą pipiro ankštį, virti dar pusę valandos. Dėti pomidorų pastą, troškinti pusę valandos.
3. Pomidorus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, dėti į sultinį .Ten pat dėti virtą mėsą ir ryžius. Virti 15 min.
4. Suberti prieskonius, po 5 min sudėti smulkiai supjaustytą česnaką ir žalumynus , dėti lauro lapą. Nuimti nuo ugnies ir leisti sriubai pastovėti 10-15 min. Patiekti su lavašu.
– jautienos krūtininės (per pusę kaulų ir mėsos) – 1,3 kg
– vanduo – 3 l
– ryžiai – 150 g
– svogūnai – 3 galvutės
– pomidorai – 2-3 vnt
– pomidorų pasta – 3 valgomieji šaukštai
– raudonieji ankštiniai pipirai – 2 vnt
– lauro lapai – 2 vnt
– petražolės – 1 šakelė
– krapai – 1 šakelė
– kalendra – 2 šakelės
– charčio prieskonių mišinys – 1,5 valgomojo šaukšto
– česnakas – pusė galvutės
– druska – pagal skonį
Paruošimas:
1. Jautienos krūtininę nuplauti, atskirti mėsą nuo kaulų ir supjaustyti . Viską kartu dėti į vandenį, užvirinti, nuimti putas ir virti apie valandą ant lėtos ugnies. Išimti mėsą iš lėkštės ir dėti į lėkštę.
2. Dėti visą pipiro ankštį, virti dar pusę valandos. Dėti pomidorų pastą, troškinti pusę valandos.
3. Pomidorus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, dėti į sultinį .Ten pat dėti virtą mėsą ir ryžius. Virti 15 min.
4. Suberti prieskonius, po 5 min sudėti smulkiai supjaustytą česnaką ir žalumynus , dėti lauro lapą. Nuimti nuo ugnies ir leisti sriubai pastovėti 10-15 min. Patiekti su lavašu.
Panašūs receptai

Jautienos befstrogenas

Naminiai gruziniški Chinkali koldūnai su mėsa

VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI

Jautienos troškinys su daržovėmis

JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS

Kiaulienos ir jautienos mėsos konservai

Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis

Ukrainietiški balandėliai - Holubtsi

Jautienos troškinys su morkomis

Tradicinis Milano jautienos kulninės troškinys „Osso Buco“

Nachos receptas su jautienos faršu ir sūriu

Šaltiena