Jautienos befstrogenas
Kategorija: Jautiena, veršiena
- jautienos 800gr.
- svogūnų 4vnt.
- česnako 3skiltelės
- pomidorų padažo 3šaukštai
- grietinės 3 šaukštai
- garstyčių 1 šaukštelis
- cukraus 1 šaukštas
- kmynų pusė šaukštelio
- saldž. paprikos 1 šaukštelis
- miltų 4 šaukštai
- penkių pipirų mišinio, druskos, aliejaus kepimui.
Mėsą supjaustyti plonomis riekelėmis, skersai raumenų, išdėlioti su tarpeliais ant lentutės ir visus pjausniukus išmušti plonai(taip greičiau, nei po vieną).Tuomet supjaustyti plonomis juostelėmis.Tokį kiekį paruoštos mėsos pasidalinti per pusę, vieną pusę jų, sudėti į maišelį, keptuvę gerai įkaitinti su aliejumi, tada į maišelį dėti porą šaukštų miltų ir gerai sukratyti, dėti į keptuvę, stengtis išmėtyti gabaliukus kuo atskiriau, berti druskos, pipirų ir kepti ant didelės ugnies kelias minutes, kol pakeičia visa mėsa savo spalvą, mėsą kiaurąšaukščiu išimti, atsidėti, vėl dėti į maišelį likusią mėsą, vėl kartoti tą patį, kaip ir pirma.Kai mėsa iškepa ir ji pašalinta iš keptuvės, tuomet į keptuvę dėti smulkintą česnaką, labai trumpai kepti, tuomet sudėti supjaustytus pusžiedžiais svogūnus ir kepti, kol pradeda šiek tiek gelsti, pabarstyti nubrauktą šaukštą miltų(ne daugiau, nes sutirštės nuo mėsos)pavartant pakepti minutėlę, tada supilti 400-500ml. jautienos sultinio(būtų idealu, jei jis butų tikras, ne kubelių), įberti papriką, sudėti pomidorų padažą, garstyčias, cukrų, kmynus ir lengvai maišant užvirti, kai užvirs, dėti grietinę, druską, pipirus, viską šiek tiek kaitinti, tuomet sudėti atidėtą keptą mėsą ir ant nedidelės ugnies kaitinti apie 6-8 min., kartais pamaišant, prieš galą uždengti ir išjungti ugnį, palaikyti keias minutes uždengtą, vėliau galima ragauti.
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS
Šventėms – tortas „Snickers“
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Karališkos bulvės
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Vištienos ir cukinijų apkepas
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Bulviniai rageliai su mėsa
Bulvinukai su miško grybais
Klasikinis medaus tortas
Kopūstainis
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Čili dešrainiai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Raudonojo aksomo tortas
Šašlykai greituoju būdu..
tortilija su kalakutiena ir troškintais kopūstais
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai