Tikras vengriškas jautienos guliašas
Kategorija: Jautiena, veršiena
INGREDIENTAI
- Jautiena 600 g
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Paprikos 2 vnt. didelės raudonosios
- Pomidorai 2 vnt. dideli gerai prinokę, be odelių arba pusė skardinės konservuotų pomidorų be odelių
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. nubrauktas
KAIP GAMINTI
1. Supjaustykite svogūną kubeliais. Suberkite į įkaitintą puodą su ištirpintu sviestu ir alyvuogių aliejumi. Pakepkite porą minučių.
2. Supjaustykite jautieną gana stambiais kubeliais (kraštinė tebūnie 3 cm), berkite mėsą į puodą su svogūnais. Kepinkite, o kai iš mėsos ims skirtis sultys, Dėkite į puoda kubeliais pjaustytą jautieną ir kai ji apkeps bei pradės skirtis sultys, sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką, kubeliais supjaustytus ar patrintus šakute (jei konservuoti) pomidorus bei maltą raudonąją papriką.
3. Pamaišydami kiek patroškinkite ir kol neišsausėjo, užpilkite viską verdančiu vandeniu, jis turi apsemti troškinį per 1-2 cm. Suberkite druską.
4. Troškinkite ant mažos ugnies mažiausiai 1,5 val. – turi išeiti tirštas kreminis patiekalas, kuriame mėsa minkštutėlė, o paprika ir pomidorai – visiškai suvirę. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, jei norite lengviau, tinka ir kitos mėgstamos kruopos, o gal tiesiog balta duona, kurią skaniai dažysite į guliašo likučius lėkštėje.
2. Supjaustykite jautieną gana stambiais kubeliais (kraštinė tebūnie 3 cm), berkite mėsą į puodą su svogūnais. Kepinkite, o kai iš mėsos ims skirtis sultys, Dėkite į puoda kubeliais pjaustytą jautieną ir kai ji apkeps bei pradės skirtis sultys, sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką, kubeliais supjaustytus ar patrintus šakute (jei konservuoti) pomidorus bei maltą raudonąją papriką.
3. Pamaišydami kiek patroškinkite ir kol neišsausėjo, užpilkite viską verdančiu vandeniu, jis turi apsemti troškinį per 1-2 cm. Suberkite druską.
4. Troškinkite ant mažos ugnies mažiausiai 1,5 val. – turi išeiti tirštas kreminis patiekalas, kuriame mėsa minkštutėlė, o paprika ir pomidorai – visiškai suvirę. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, jei norite lengviau, tinka ir kitos mėgstamos kruopos, o gal tiesiog balta duona, kurią skaniai dažysite į guliašo likučius lėkštėje.
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Šašlykai greituoju būdu..
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
Jautienos troškinys su daržovėmis
Jautienos befstrogenas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Kiaušinius dažome natūraliai
KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Šventėms – tortas „Snickers“
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Coney Island čili dešrainiai
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA