Jautienos kukuliai su kario ir kokosų pieno padažu

Kategorija: Jautiena, veršiena


Jautienos kukuliai su kario ir kokosų pieno padažu

Paskelbė:
10 Sausio 2020
3-4 porcijoms:

  • 500 g jautienos faršo;
  • 100 g ryžių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;

padažui:
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1-2 v.š. baltojo vyno acto;
  • 2-3 v.š. žuvies padažo;
  • 1,5 a.š. kario miltelių;
  • 0,5 a.š. ciberžolės;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame

  1. Išvirkite ryžius ir atvėsinkite.
  2. Į dubenį dėkite jautienos faršą, virtus ryžius, įmuškite kiaušinius, suberkite raudonėlius, čiobrelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  3. Formuokite norimo dydžio rutuliukus, sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite kol jis suminkštės. Tuomet berkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, kario miltelius, ciberžolę, nuolat maišydami pakepkite ~30 sekundžių. Galiausiai supilkite kokosų pieną, actą, žuvies padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir sudėkite jautienos kukuliukus. Ant ne stiprios ugnies patroškinkite 10-15 min.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: