BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA

Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai / Jautiena, veršiena


BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA

Paskelbė:
29 Kovo 2019
  • mėgiami grybai: 500 gramų (labai tinka pievagrybiai)
  • bulvės: 6 didelės
  • sūdyta jautiena: 6 griežinėlių
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • sviestas: 30 gramų
  • maderos vynas: 50 mililitrų
  • peletrūnas: 3 šakelių
  • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai
Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Grybus nuplauname, supjaustome šiaudeliais. Jautienos griežinėlius supjaustome šiaudeliais. Susmulkiname peletrūno lapelius.
Tuomet svogūną nulupame bei supjaustome kubeliais. Įkaitiname keptuvę, svieste pakepame svogūno kubelius, kol suminkštės. Spalva neturi pasikeisti. Reikia kepti apie 10 minučių.
Po to suberiame grybus ir dar apie 10 minučių pakepame. Supilame į keptuvę maderą bei troškiname ant didelės ugnies, kol išgaruos skystis. Sudedame jautieną ir peletrūną, įberiame druskos bei pipirų, išmaišome ir nukeliame keptuvę nuo viryklės.
Tada bulves nuskutame, supjaustome maždaug 2 milimetrų storio apskritimais. Sudedame bulves į dubenį, pasūdome, apliejame alyvuogių aliejumi, išmaišome.
Ištepame aliejumi apvalią gilią kepimo skardą. Sudėliojame pusę bulvių griežinėlių spirale.
Paskui uždedame ant viršaus grybų įdarą, išlyginame. Ant viršaus sudėliojame likusius bulvių griežinėlius. Pašauname kepimo skardą į orkaitę, kepame maždaug 45–50 minučių, kol iškeps bulvės. Kai bulvių pyragas jau kiek pravės, atsargiai jį išimame bei įdedame į didelę lėkštę. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: