JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU

Kategorija: Jautiena, veršiena


JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

    • švieži sausai brandinti jautienos antrekoto didkepsniai be kaulo: 220 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai
  • Padažui:
    • sviestas: 70 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • baltojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • pjaustyti švieži baziliko lapeliai: žiupsnelio
  1. Pradžioje keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus. Kepame didkepsnį po maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių. Tada pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniojame į foliją bei paliekame apie 5 minutes pastovėti.
  2. Padažas: Ant mažos ugnies išlydome sviestą, paliekame pastovėti, kad pieno likučiai nusėstų į dugną, o geltoną ištirpusį sviestą supilame į atskirą indą. Puode užkaičiame vandenį, ant jo statome stiklinį arba metalinį dubenį (žiūrime, kad nesiliestų prie vandens), kuriame sudėti kiaušinių tryniai, actas ir vanduo. Pradedame plakti bei po truputį pilti sviestą. Tai yyra pradžiai po šaukštelį bei kai matysime, kad viskas jungiasi į vienalytę masę, galite pilti ir po didesnį kiekį sviesto. Plakame nuolatos, kol padažas gausis balsvai gelsvos spalvos bei sutirštės, panašiai, kaip majonezas, bet kiek skystesnis. Po to nukeliame dubenį nuo puodo, pagal skonį įpilame citrinos sulčių, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, suberiame supjaustytus baziliko lapelius. Jeigu norėsis skystesnio padažo, galima įpilti šauktą vandens.
  3. Tada patiekiame iškeptą didkepsnį su pagamintu padažu bei mėgiamu garnyru. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: