JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
Kategorija: Jautiena, veršiena
- švieži sausai brandinti jautienos antrekoto didkepsniai be kaulo: 220 gramų
- druska
- malti juodieji pipirai
- Padažui:
- sviestas: 70 gramų
- kiaušinių tryniai: 2
- baltojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
- vanduo: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sultys
- druska
- malti juodieji pipirai
- pjaustyti švieži baziliko lapeliai: žiupsnelio
- Pradžioje keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus. Kepame didkepsnį po maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių. Tada pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniojame į foliją bei paliekame apie 5 minutes pastovėti.
- Padažas: Ant mažos ugnies išlydome sviestą, paliekame pastovėti, kad pieno likučiai nusėstų į dugną, o geltoną ištirpusį sviestą supilame į atskirą indą. Puode užkaičiame vandenį, ant jo statome stiklinį arba metalinį dubenį (žiūrime, kad nesiliestų prie vandens), kuriame sudėti kiaušinių tryniai, actas ir vanduo. Pradedame plakti bei po truputį pilti sviestą. Tai yyra pradžiai po šaukštelį bei kai matysime, kad viskas jungiasi į vienalytę masę, galite pilti ir po didesnį kiekį sviesto. Plakame nuolatos, kol padažas gausis balsvai gelsvos spalvos bei sutirštės, panašiai, kaip majonezas, bet kiek skystesnis. Po to nukeliame dubenį nuo puodo, pagal skonį įpilame citrinos sulčių, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, suberiame supjaustytus baziliko lapelius. Jeigu norėsis skystesnio padažo, galima įpilti šauktą vandens.
- Tada patiekiame iškeptą didkepsnį su pagamintu padažu bei mėgiamu garnyru. Skanaujame!
JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
GAIVŪS TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU JAUTIENOS DIDKEPSNIU
Jautienos antrekotas keptuvėje
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Skanesnių keptų bulvių nebūsite ragavę
POMIDORŲ, FETOS SŪRIO IR BAZILIKO UŽKANDIS
Stulbinantis majonezas
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
Bazilikų padažas
keptos anties receptas
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Kepenėlių salotos su daržovėmis
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS