Sloppy Joe-naminis mėsainis su jautienos faršu
Kategorija: Jautiena, veršiena
Populiarūs naminiai mėsainiai "Sloppy Joe" JAV turi daugybe skirtingų receptų. Bet man asmeniškai labiausiai patinka tradicinis, gana lengvai pagaminamas variantas. Tad šiandien ir Jums siūlau jį išmėginti.
1. Patarimas prieš gaminant: Jautieną susimalkite patys savo virtuvėje, šitaip mėsainiai bus skanesni, nei su pirktiniu faršu.
2. Pirmiausia į didelį puodą įpilame aliejų ir kelias minutes pakepiname trintą česnaką.
3. Tada sudedame jautienos faršą ir pilnai iškepame. Taip pat pagal savo skonį galite įdėti įvairių svogūnų arba paprikos ir iškepti kartu su mėsa. O jeigu norisi kitokios mėsos, tai rekomenduoju naudoti kalakutienos faršą.
4. Per tą laiką, kol mūsų faršas kepa, pasiruošiame padažą. Vidutinio dydžio inde sumaišomte pomidorų padažą, ketčupą, rudąjį cukrų, vorčesterio padažą, garstyčias, česnako miltelius bei pipirus. Viską gerai išmaišome.
5. Po to pasiruoštą padažą užpilame ant iškeptos jautienos, išmaišome ir patroškiname keletą minučių (visas padažas privalo būti vienodai šiltas).
6. Mėsos padažą dedame ant mėsainio bandelės, pagardiname rauginto agurko griežinėliais. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- česnakas: 2 skiltelių
- jautienos faršo: 400 gramų
- pomidorų padažo: 200 mililitrų
- ketčupas: pagal skonį (galima ir nedėti)
- rudo cukraus: 2 šaukštų
- Vorčesterio padažo: 2 šaukštų
- garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
- česnako miltelių: pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
- mėsainių bandelių: 4
- raugintų agurkų: 4
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Jautieną susimalkite patys savo virtuvėje, šitaip mėsainiai bus skanesni, nei su pirktiniu faršu.
2. Pirmiausia į didelį puodą įpilame aliejų ir kelias minutes pakepiname trintą česnaką.
3. Tada sudedame jautienos faršą ir pilnai iškepame. Taip pat pagal savo skonį galite įdėti įvairių svogūnų arba paprikos ir iškepti kartu su mėsa. O jeigu norisi kitokios mėsos, tai rekomenduoju naudoti kalakutienos faršą.
4. Per tą laiką, kol mūsų faršas kepa, pasiruošiame padažą. Vidutinio dydžio inde sumaišomte pomidorų padažą, ketčupą, rudąjį cukrų, vorčesterio padažą, garstyčias, česnako miltelius bei pipirus. Viską gerai išmaišome.
5. Po to pasiruoštą padažą užpilame ant iškeptos jautienos, išmaišome ir patroškiname keletą minučių (visas padažas privalo būti vienodai šiltas).
6. Mėsos padažą dedame ant mėsainio bandelės, pagardiname rauginto agurko griežinėliais. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
aliejus, cesnakas, farsas, jautiena, jautienos farsas, mesainis, pomidoru padazas, ketcupas, cukrus, garstycios, agurkai, rauginti agurkeliai, pipirai
Takų skonio avokadai su malta mėsa
Virtų bulvių vyniotinis su faršu
Purūs kotletai iš cukinijos su faršu vakarienei
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
Makaronai su kalakutinos faršu ir bolonijos padažu
Cukinijų ir faršo kotletai - daug skanesni, nei gaminote iki šiol!
Užkepti nachos čipsai orkaitėje su faršu ir sūriu
Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
Jautienos stroganovas (beef Stroganoff) su grietine ir pomidorų padažu
Makaronai su jautiena, saulėje džiovintais pomidorais ir pomidorų tyre
Pica su faršu
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Skaniausi bulviniai blynai su faršu
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Kepta cukinija su faršu
Paprasta charčio sriuba su jautiena ir ryžiais
Čili sriuba su faršu
Šparaginių pupelių su faršu apkepas - pavyko tobulai!
Bulvių suktinukai su mėsa
Bulvių suktinukai su mėsa
Pasticijo - itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu
Kepta cukinija su faršu, pomidorais ir sūriu