VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS

Kategorija: Jautiena, veršiena


VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS

Paskelbė:
04 Balandžio 2019
  • Ko reikes: 
    • jautienos: 600 gramų
    • svogūnų: 250 gramų
    • aliejaus: 2 šaukštų
    • maltų raudonųjų pipirų: 1 šaukšto
    • aitriųjų paprikų miltelių: 1 šaukštelio
    • mėsos sultinio: 400 mililitrų
    • raudono sauso vyno: 200 mililitrų
    • lauro lapų: 2
    • druskos
    • baltųjų pipirų
    • bulvių: 700 gramų
    • saldžiųjų paprikų: 1 kilogramo (arba pagal skonį)
    • petražolių: 2 saujų
  1. Iš pradžių juostelėmis supjaustome mėsą ir ją nusausiname. Svogūnus supjaustome riekelėmis. Tada plačioje gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų bei pakepiname jame jautieną ir svogūnus. Pabarstome abiejų rūšių pipirais bei išmaišome. Supilame mėsos sultinį ir vyną bei pakaitiname iki virimo. Sudedame druską bei prieskonius ir uždengusios dangčiu troškiname apie 90 minučių.
  2. Tuomet bulves nulupame bei verdame pasūdytame vandenyje apie 20 minučių. Nupilame vandenį bei atvėsiname.
  3. Papriką nuvalome bei supjaustomė gabalėliais.
  4. Po to patroškinus mėsą apie 45 minutes į keptuvę suberiame smulkintą saldžiąją papriką bei patroškiname apie 15 minučių. Likus maždaug 15 min. iki gaminimo pabaigos suberiame į 4 dalis supjaustytas bulves.
  5. Paskui petražoles nuplauname, nusausiname bei susmulkiname. Guliašą pagardiname aštriąja paprika, malta raudonąja paprika bei petražolėmis. Skanaujame!
  6. Pastebėjimas: Šis patiekalas gaunasi ganėtinai aštrus, jeigu labai aštriai nemėgstate mažinkite aštrių prieskonių.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: