JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS

Kategorija: Jautiena, veršiena


JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

    • jautiena: 500-600 gramų (supjaustyta nedideliais gabalėliais)
    • paprikos: 2 (supjaustytos gabalėliais)
    • svogūnai: 2-3 (smulkiai supjaustyti)
    • bulvės: 4-5 (supjaustytos kubeliais)
    • česnakas: 4 skiltelių (sutrintos)
    • čili pipirai: 1 (smulkiai supjaustytas)
    • jautienos sultinys: ~1 litro (arba kitoks)
    • kmynai: 2 arbatinių šaukštelių
    • pipirai
    • druska
    • lauro lapai
  1. Iš pradžių puode, kuriame gaminsite guliašą, pakepinkite svogūną - ant vidutinio kaitrumo ugnies, maždaug 5 minutes. Tada supjaustykite jautieną nedideliais gabalėliais, su paprika padarykite tą patį bei sudėkite visa tai į puodą. Pakepinkite ant stiprios ugnies maždaug 5 minutes, neuždengusios puodo, kad jautiena išgarintų bent dalį savo skysčio.
  2. Tuomet apkepus mėsai, sudėkite sususmulkintą česnaką, čili bei kmynus - viską patroškinkite maždaug 5 minutes. Po to supilkite sultinį - jo turėtų gautis maždaug tiek, kad apsemtų visą mėsytę. Troškinkite apie 15 minučių, neuždengusios puodo.
  3. Tuo tarpu kubeliais supjaustome bulves bei sudedame į puodą, su jomis kartu įdedame ir kelis lauro lapus, įberiame druskos ir papipiriname. Viską taip troškinkite dar apie 15 minučių. Jeigu norisi, kad troškinys gautųsi panašesnis į sriubą, šiuo metu įpilkite daugiau sultinio bei viską troškinkite maždaug 45-60 minučių. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: