Vengriškas jautienos guliašas kazane

Kategorija: Receptai Kazane / Jautiena, veršiena


Vengriškas jautienos guliašas kazane

Paskelbė:
19 Sausio 2022

Ingredientai


  • jautienos: 1 kilogramo
  • paprikų: 2
  • miltų: 1 nepilnos stiklinės
  • svogūnų: 3
  • lašinukų: 70 gramų
  • trintų pomidorų: 2 skardinių
  • česnako: 6 skiltelių
  • kiaušinių: 1
  • čili pipirų: 2
  • žalumynų

  • Prieskoniams:
    • pipirų
    • druskos
    • maltos saldžiosios paprikos: 2 valgomųjų šaukštų
    • kajeno: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapų: 1


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia į kazaną dėkite kubeliais pjaustytus lašinukus ir pakepkite, kol pasileidžia taukai.
2. Po to spirgučius išimkite iš kazano ir sudėkite smulkintus svogūnus ir juos apkepkite, kol tampa pusiau permatomi.
3. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną. Maišydami apkepkite jautieną su svogūnais.
4. Sudėkite maltą saldžiąją papriką ir kajeno pipirą, gerai išmaišykite. Kepkite maždaug 4-5 minutes.
5. Supilkite trintus pomidorus, susmulkintą papriką ir užpilkite 0,5 litro verdančio vandens. Dėl kvapo įmeskite čili pipirus, uždenkite kazaną ir ant minimalios kaitros virkite maždaug 40 minučių.
6. Per tą laiką, kol verda guliašas, pasigaminkite kleckus. Į indą dėkite miltus, žiupsnį druskos ir muškite vieną kiaušinį. Iškočiokite į standų guzą. Atidėkite jį į šoną 15-20 minučių pailsėti.
7. Po 40 minučių guliašą pasūdykite ir papipirinkite pagal savo skonį, įdėkite lauro lapą ir smulkintą česnaką. Čili pipirus išimkite.
8. Iš tešlos gnaibykite nedidelius rutuliukus ir meskite į guliašą. Virkite dar apie 15 minučių, pilkite į lėkštę, apibarstykite susmulkintais žalumynais, patiekite ir skanaukite!
9. Pastebėjimas: Visą gamybos procesą galite pamatyti video recepte prisegtame žemiau.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
vengriskas, guliasas, kazane, jautienos