Paprastas jautienos ir kopūstų troškinys su konservuotais pomidorais
Kategorija: Jautiena, veršiena
Ingredientai
- jautiena: 500 gramų (supjaustyta į mažus gabaliukus)
- kopūstai: 0,5 vidutinio dydžio
- svogūnai: 1 vidutinio dydžio
- pomidorai: 1 vidutinio dydžio
- trinti konservuoti pomidorai: 400 gramų
- vanduo: 200 mililitrų
- sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- jautienos sultinys: 0,5 kubelio
- česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2. Įkaitinkite didelę keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinio kaitrumo ugnies.
3. Sudėkite jautienos gabaliukus ir kepinkite, kol visi gabaliukai gražiai apkeps, pagardinkite susmulkintu sultinio kubeliu, įberkite druskos bei pipirų.
4. Svogūną supjaustykite šiaudeliais.
5. Pomidorą supjaustykite šiaudeliais arba nedideliais kubeliais.
6. Sudėkite svogūnus ir pomidorus į keptuvę su apkepinta mėsa. Išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir pakepinkite maždaug 2-3 minutes.
7. Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais.
8. Sudėkite kopūstą į troškinį, išmaišykite, patroškinkite maždaug 5 minutes. Paskui supilkite trintus pomidorus, vandenį ir sojos padažą, išmaišykite bei troškinkite uždengtoje keptuvėje, ant mažos ugnies maždaug 30-40 minučių (kol kopūstas suminkštės), vis pamaišykite.
9. Pabaigoje pagardinkite česnako milteliais, juodaisiais pipirais ir, jeigu reikia, druska.
10. Patiekite su virtais ryžiais, keptais plantano griežinėliais, arba kitu mėgiamu garnyru. Skanaukite!