RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS

Kategorija: Jautiena, veršiena


RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

    • mėgiama jautienos mėsa: 1,5 kilogramo
    • grietinė: 200 gramų
    • svogūnai: 1 (labai didelio)
    • grietinėlė: 400 mililitrų
    • bulvių krakmolas: 2 arbatinių šaukštelių
    • pomidorų padažas: 200 mililitrų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • druska
    • pipirai
  1. Iš pradžių jautieną supjaustykite maždaug 1-2 centimetrų juostelėmis bei išvirkite pasūdytame vandenyje (aš pati verdu greitpuodyje maždaug 10-12 minučių. Paprastame puode reikėtų virti maždaug 90 minučių).
  2. Tuomet išvirtą jautieną apkepkite dalimis ant gerai įkaitintos keptuvės bei atidėkite į šalį. Pakepinkite žiedais susmulkintą svogūną bei sudėkite jautieną į keptuvę su svogūnais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Nedideliame puode krakmolą sumaišykite su 100 mililitrų šalto vandens. Uždėkite ant viryklės bei pakaitinkite. Maišydamos pilkite grietinėlę. Kai masė gerai įkaista sudėkite grietinę bei pakaitinkite kelias minutes. Paruoštą padažą pilkite ant jautienos keptuvėje bei troškinkite maždaug 10 minučių ant mažos ugnies.
  4. Galiausiai paruoštą troškinį patiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše ir raugintais agurkėliais. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: