Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže

Paskelbė:

Tai sotus, aromatingas ir sočius patiekalas, kuris puikiai tiks šaltoms dienoms. Lėtas troškinimas orkaitėje leidžia jautienai tapti itin minkšta, o vyno ir daržovių derinys suteikia gilų skonį. Šis troškinys su daržovėmis ir šlakeliu vyno yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei arba ypatingoms progoms.


Kodėl verta išbandyti šį receptą?

  • Jautiena: Paslėpsniai, dėl savo stambios tekstūros, idealiai tinka troškinimui, nes tampa ypač švelnūs ir sultingi ilgai troškinant.

  • Vynas: Sausas raudonas vynas suteikia padažui gylio ir subtiliai karamelizuojasi, sukuriant nuostabų aromatą, kuris papildomai išryškina jautienos skonį.

  • Daržovės: Paprikos, morkos ir česnakas ne tik praturtina skonį, bet ir suteikia puikų spalvų kontrastą bei tekstūrą.

  • Rozmarinas ir prieskoniai: Šviežias rozmarinas ir džiovintas raudonėlis suteikia troškiniui natūralią žolelių aromatiką ir subtilų aštrumą, o čili paprika – šiek tiek aštrumo.

  • Sultinys ir baravykai: Džiovinti baravykai ir jautienos sultinys prideda padažui gilumo ir skonio, todėl troškinys tampa ne tik sočiu, bet ir aromatingu patiekalu.


Ingredientai

  • jautienos paslėpsniai: 1,2 kilogramo
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • miltai
  • svogūnai: 2
  • raudonosios paprikos: 1
  • česnakas: 4 skiltelių
  • morkos: 2-3
  • raudonosios čili paprikos: 1
  • sausas raudonas vynas: ~250 mililitrų
  • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovinti baravykai: 6-7 (nėra būtina)
  • jautienos sultinys: 1 kubelio (+ karštas vanduo)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos paslėpsnius supjaustome stambesniais gabaliukais.

2. Pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.

3. Tuomet svogūną, papriką bei česnaką supjaustome stambiais kubeliais, morkas bei čili papriką - griežinėliais.

4. Tada į keptuvę įpilame aliejaus bei stipriai įkaitiname.

5. Kiekvieną jautienos gabaliuką apvoliojame miltuose, nupurtome bei dedame į keptuvę. Apskrudiname iš abiejų pusių. Į keptuvę dedame tiek gabaliukų, kad vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradeda troškintis.

6. Atidedame į šalį.

7. Po to išplauname keptuvę, kurioje kepėte jautieną, įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame svogūną, papriką, česnaką, morkas, čili papriką bei pakepame maždaug 5 minutes.

8. Perdedame į indą, kuriame troškinsime.

9. Tada į keptuvę grąžiname jautienos gabalėlius, supilame vyną ir troškiname maždaug 5 minutes. Perdedame į indą su daržovėmis.

10. Tuomet sudedame rozmarino šakelę, raudonėlius, džiovintus baravykus, suberiame sultinio kubelį bei įpilame karšto vandens, kad viskas būtų apsemta. Gerai išmaišome bei uždengiame dangčiu.

11. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 3-3,5 valandos.