Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė

Kategorija: Jautiena, veršiena


Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė

Paskelbė:
22 Gruodžio 2019
Savaitgaliais, kai galiu praleisti savo virtuvėje daugiau laiko, labai mėgstu pasirinkti gaminti tokį maistą, kuriam reikia daugiau laiko ir meilės. Šį receptą pamačiau Beatos laidoje ir nusprendžiau, kad noriu kažko panašaus nuostabiems savaitgalio pietums. Rezultatas buvo nuostabus ir to vertas, tik galiu pasakyti, kad pats paruošimo laikas nėra ilgas ar sudėtingas, tik kepimo laikas yra ilgokas.

  • jautienos kulninė: 2 gabalų (maždaug 1 kilogramo)
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų (jautienos apvoliojimui)
  • morkos: 3
  • svogūnai: 1
  • lapkotinio saliero stiebai: 4-6
  • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
  • baltas vynas: 1 stiklinės
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • aliejus: šlakelio
  • vanduo: 2 stiklinių
  • lauro lapai: kelių
  1. Iš pradžių jautieną pabarstykite druska ir pipirais. Apvoliokite miltuose.
  2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną. Perkelkite ją į kepimo skardą.
  3. Tada daržoves nulupkite. Morkas susipjaustykite stambiais gabaliukais, svogūną žiedais, o lapkotinį salierą tiesiog griežinėliais.
  4. Keptuvėje pakepinkite daržoves ir sudėkite pomidorų pastą. Šiek tiek pakaitinkite.
  5. Supilkite konservuotus pomidorus, berkite druskos, pilkite vandens ir vyno. Pakaitinkite keletą minučių.
  6. Supilkite ant kulninės. Dėkite lauro lapų. Uždenkite troškinį dangčiu arba folija.
  7. Kepkite 140 laipsnių temperatūros orkaitėje 5 valandas arba 160 laipsnių 2-3 valandas.
  8. Patiekite su bulvių koše arba makaronais ir skanaukite!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: