Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Kategorija: Jautiena, veršiena
Savaitgaliais, kai galiu praleisti savo virtuvėje daugiau laiko, labai mėgstu pasirinkti gaminti tokį maistą, kuriam reikia daugiau laiko ir meilės. Šį receptą pamačiau Beatos laidoje ir nusprendžiau, kad noriu kažko panašaus nuostabiems savaitgalio pietums. Rezultatas buvo nuostabus ir to vertas, tik galiu pasakyti, kad pats paruošimo laikas nėra ilgas ar sudėtingas, tik kepimo laikas yra ilgokas.
- jautienos kulninė: 2 gabalų (maždaug 1 kilogramo)
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnelio
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų (jautienos apvoliojimui)
- morkos: 3
- svogūnai: 1
- lapkotinio saliero stiebai: 4-6
- pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
- baltas vynas: 1 stiklinės
- konservuoti pomidorai: 1 skardinės
- aliejus: šlakelio
- vanduo: 2 stiklinių
- lauro lapai: kelių
- Iš pradžių jautieną pabarstykite druska ir pipirais. Apvoliokite miltuose.
- Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną. Perkelkite ją į kepimo skardą.
- Tada daržoves nulupkite. Morkas susipjaustykite stambiais gabaliukais, svogūną žiedais, o lapkotinį salierą tiesiog griežinėliais.
- Keptuvėje pakepinkite daržoves ir sudėkite pomidorų pastą. Šiek tiek pakaitinkite.
- Supilkite konservuotus pomidorus, berkite druskos, pilkite vandens ir vyno. Pakaitinkite keletą minučių.
- Supilkite ant kulninės. Dėkite lauro lapų. Uždenkite troškinį dangčiu arba folija.
- Kepkite 140 laipsnių temperatūros orkaitėje 5 valandas arba 160 laipsnių 2-3 valandas.
- Patiekite su bulvių koše arba makaronais ir skanaukite!
Šventėms – tortas „Snickers“
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Kiaušinius dažome natūraliai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
Jautienos troškinys su daržovėmis
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Valgyti sviestą – ne tik sveika: jis padeda ir sulieknėti
Duonos riekelėje keptas kiaušinis
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Kaip pjaustyti svogūną?
Marinuoti baravykai žiemai 2
Šniceliai su balta duona ir padažu
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu