Tradicinis Milano jautienos kulninės troškinys „Osso Buco“

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Tradicinis Milano jautienos kulninės troškinys „Osso Buco“

Paskelbė:

Ingredientai

  • Jautienos kulninė: 4 gabalai
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Miltai: 50 g (apvoliojimui)
  • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
  • Sviestas: 2 šaukštai
  • Morkos: 2 vnt., supjaustytos šiaudeliais
  • Svogūnai: 2 vnt., smulkiai supjaustyti
  • Česnakas: 5 skiltelės, smulkiai supjaustytos
  • Baltasis vynas: 200 ml
  • Jautienos sultinys: 1 l
  • Pomidorai savo sultyse: 400 g
Gremolatai:

Petražolės: 1 sauja, smulkiai supjaustytos

Česnakas: 1 skiltelė, smulkiai supjaustyta

Citrinos žievelė: tarkuota iš 1 citrinos

Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas


Recepto paruošimas

1. Mėsos paruošimas: Jautienos kulninės pjausniai apibarstomi druska ir juodaisiais pipirais, tuomet atsargiai apvoliojami miltuose, kad būtų visiškai padengti.

2. Apkepimas: Didelėje keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus kartu su sviestu.

3. Į karštą riebalų mišinį sudedami mėsos gabalai ir kepami ant vidutinės ugnies, kol abi pusės įgauna auksinę spalvą. Iškepti pjausniai perkeliami į lėkštę.

4. Daržovių paruošimas: Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė mėsa, sudedamos šiaudeliais supjaustytos morkos, smulkinti svogūnai ir česnakai. Mišinys kepinamas, kol daržovės pradeda minkštėti ir išskiria aromatą.

5. Vyno įpylimas: Į keptuvę pilamas baltasis vynas. Mišinys maišomas, kol alkoholis išgaruoja, o skystis sumažėja per pusę, palikdamas intensyvų skonį.

6. Sultinio ir pomidorų pridėjimas: Supilamas jautienos sultinys kartu su pomidorais savo sultyse. Skystis maišomas, kol tampa vientisas, o tada kaitinamas iki užvirimo.

7. Mėsos troškinimas: Apkepinti mėsos gabalai įdedami atgal į keptuvę.

8. Ugnis sumažinama iki žemos, keptuvė uždengiama dangčiu, ir mėsa lėtai troškinama apie 2,5–3 valandas, kol ji tampa visiškai minkšta.

9. Gremolatos paruošimas: Smulkiai supjaustomos petražolės, česnakas ir citrinos žievelė. Visi ingredientai sumaišomi su alyvuogių aliejumi, kad susidarytų aromatinga masė.

10. Patiekimas: Baigus troškinimą, „Osso Buco“ patiekiamas su bulvių koše arba risotto, o ant viršaus uždedamas šaukštelis paruoštos gremolatos, suteikiančios gaivumo ir papildomo skonio.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook