Tradicinis Milano jautienos kulninės troškinys „Osso Buco“
Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos

Ingredientai
- Jautienos kulninė: 4 gabalai
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Miltai: 50 g (apvoliojimui)
- Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
- Sviestas: 2 šaukštai
- Morkos: 2 vnt., supjaustytos šiaudeliais
- Svogūnai: 2 vnt., smulkiai supjaustyti
- Česnakas: 5 skiltelės, smulkiai supjaustytos
- Baltasis vynas: 200 ml
- Jautienos sultinys: 1 l
- Pomidorai savo sultyse: 400 g
Petražolės: 1 sauja, smulkiai supjaustytos
Česnakas: 1 skiltelė, smulkiai supjaustyta
Citrinos žievelė: tarkuota iš 1 citrinos
Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
Recepto paruošimas
1. Mėsos paruošimas: Jautienos kulninės pjausniai apibarstomi druska ir juodaisiais pipirais, tuomet atsargiai apvoliojami miltuose, kad būtų visiškai padengti.
2. Apkepimas: Didelėje keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus kartu su sviestu.
3. Į karštą riebalų mišinį sudedami mėsos gabalai ir kepami ant vidutinės ugnies, kol abi pusės įgauna auksinę spalvą. Iškepti pjausniai perkeliami į lėkštę.
4. Daržovių paruošimas: Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė mėsa, sudedamos šiaudeliais supjaustytos morkos, smulkinti svogūnai ir česnakai. Mišinys kepinamas, kol daržovės pradeda minkštėti ir išskiria aromatą.
5. Vyno įpylimas: Į keptuvę pilamas baltasis vynas. Mišinys maišomas, kol alkoholis išgaruoja, o skystis sumažėja per pusę, palikdamas intensyvų skonį.
6. Sultinio ir pomidorų pridėjimas: Supilamas jautienos sultinys kartu su pomidorais savo sultyse. Skystis maišomas, kol tampa vientisas, o tada kaitinamas iki užvirimo.
7. Mėsos troškinimas: Apkepinti mėsos gabalai įdedami atgal į keptuvę.
8. Ugnis sumažinama iki žemos, keptuvė uždengiama dangčiu, ir mėsa lėtai troškinama apie 2,5–3 valandas, kol ji tampa visiškai minkšta.
9. Gremolatos paruošimas: Smulkiai supjaustomos petražolės, česnakas ir citrinos žievelė. Visi ingredientai sumaišomi su alyvuogių aliejumi, kad susidarytų aromatinga masė.
10. Patiekimas: Baigus troškinimą, „Osso Buco“ patiekiamas su bulvių koše arba risotto, o ant viršaus uždedamas šaukštelis paruoštos gremolatos, suteikiančios gaivumo ir papildomo skonio.
Panašūs receptai











