Kubietiškas jautienos faršo troškinys su vynu (Picadillo Cubano)

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Kubietiškas jautienos faršo troškinys su vynu (Picadillo Cubano)

Paskelbė:

Kubietiškas Jautienos Faršo Troškinys su Vynu (Picadillo Cubano) – tai aromatingas, saldžiarūgštis ir šiek tiek aštrus patiekalas, kuris puikiai atspindi Kubos virtuvės skonį. Tai vienas iš tradicinių kubietiškų patiekalų, kuriame susitinka mėsa, daržovės, vaisiai, alyvuogės ir vynas, sukuriantys nepakartojamą skonio derinį.


Kodėl verta išbandyti Picadillo Cubano?


  • Šis troškinys yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, suteikiantis sotumo jausmą.
  • Vynas suteikia švelnų rūgštingumą ir gilumą, o kaparėliai ir alyvuogės prideda unikalų sūrumą.
  • Razinos subalansuoja saldumą, todėl troškinys turi įdomią saldžiarūgštę pusiausvyrą.


Ingredientai

  • jautienos faršas: 700 gramų (arba kiaulienos faršas, arba sumaišytas lygiomis dalimis)
  • bulvės: 2 (didesnės)
  • morkos: 2 (vidutinio dydžio)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • česnakas: 6 skiltelių
  • trinti konservuoti pomidorai: 400 gramų
  • baltas sausas vynas: 190 mililitrų (skirtas gaminimui arba tiks ir kitoks)
  • konservuoti kaparėliai: 2 valgomųjų šaukštų
  • žaliosios alyvuogės be kauliukų: 0,5 stiklinės
  • juodosios razinos: 0,5 stiklinės
  • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • saulėgrąžų arba alyvuogių aliejus (kepimui)



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių razinas užpilkite su karštu vandeniu, palikite, kad išbrinktų, kol gaminsite troškinį.

2. Tuomet įkaitinkite didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėkite pasirinktą faršą, kepinkite, kol gražiai apskrunda, pagardinkite šiek tiek druska, pipirais ir kuminu.

3. Tada kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintą svogūną, kepkite, kol suminkštėja, po to dėkite susmulkintą česnaką, dar pakepinkite pora minučių.

4. Paskui sudėkite smulkiais kubeliais susmulkintas morkas, ir didesniais kubeliais susmulkintas bulves, išmaišykite bei pakepinkite maždaug 5-7 minutes.

5. Tuomet viską sudėkite į didelę keptuvę su faršu, supilkite vyną, konservuotus trintus pomidorus, išmaišykite bei troškinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies vis pamaišydamos, kol bulvės truputį suminkštės.

6. Į troškinį sudėkite išbrinkusias razinas, kaparėlius, alyvuoges, likusį kumina, dar kartelį pagardinkite druska (tik nepersūdome, nes kaparėliai bei alyvuogės ganėtinai sūrūs), pipirais pagal skonį ir troškinkite maždaug 10 minučių, vis pamaišydamos. Patiekite ir skanaukite!