Vengriškas Guliašas

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Vengriškas Guliašas

Paskelbė:

Vengriškas guliašas – tai vienas iš Vengrijos nacionalinių patiekalų, garsėjantis savo giliais skoniais, sotumu ir šiltumu. Guliašas dažniausiai gaminamas su jautiena, tačiau gali būti ir su kitais mėsos tipais, kaip pavyzdžiui, aviena. Šis troškinys puikiai tinka šaltoms dienoms, nes jis yra šiltas, sotus ir labai skanus.

Pagrindiniai ingredientai – mėsa, svogūnai, paprika ir pomidorai – ir, žinoma, didelė dalis vengriškos paprikos, kuri suteikia ne tik spalvą, bet ir ryškų skonį. Vengriškas guliašas yra puikus pasirinkimas, jei norite pasinerti į tradicinę Vidurio Europos virtuvę ir pasimėgauti tikru guliašo skoniu.


Ingredientai:

  • Jautiena arba kiauliena
  • Svogūnai
  • Česnakas
  • Paprika
  • Pomidorai
  • Raudonasis vynas
  • Bulvės
  • Laukiniai grybai
  • Lauro lapai
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai


Gaminimo eiga:

  • Mėsą supjaustykite gabalėliais ir apkepinkite aliejuje.
  • Pridėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnaką ir papriką, kepkite iki suminkštėjimo.
  • Įmaišykite smulkintus pomidorus ir raudonąjį vyną, virkite kelias minutes.
  • Pridėkite bulves, grybus, lauro lapus ir majoraną.
  • Troškinkite ant silpnos ugnies 2-3 valandas, kol mėsa taps minkšta.