Pikantiškas briedienos troškinys (arba jautienos ar veršienos)

Kategorija: Patiekalai iš žverienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Pikantiškas briedienos troškinys (arba jautienos ar veršienos)

Paskelbė:

Ingredientai

  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • mėsa be kaulų: 1 kilogramo (supjaustyta 3-4 centimetrų dydžio gabaliukais; mano atveju briediena)
  • druska
  • pipirai
  • svogūnai: 2 vidutinio dydžio (smulkiai sukapoti)
  • sausas raudonas vynas: 1 puodelio
  • mėsos sultinys: 1 puodelio
  • pomidorų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • maltas cinamonas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio (sutrinti grūstuvėje)
  • šviežiai tarkuotas muskato riešutas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia didelėje, storadugnėje keptuvėje, ant didesnės ugnies ištirpinkite sviestą su aliejumi.

2. Briedienos gabaliukus nusausinkite ir dėkite į keptuvę, bet tik neperkraukite, tegul gabaliukai kepa laisvai, nesusigrūdę vienas prie kito. Apkepkite iš visų pusių.

3. Dėkite į lėtpuodį ir apkepkite likusius gabaliukus. Pabarstykite druska bei pipirais.

4. Ugnį sumažinkite iki vidutinės, sudėkite svogūnus ir nuolatos maišydami kepkite, kol svogūnai suminkštėja.

5. Supilkite vyną, ir pavirkite maždaug 60 sekundžių minutę maišydami ir gramdydami nuo dugno, jeigu yra prilipusių mėsos arba svogūnų likučių.

6. Supilkite gautą mišinį į lėtpuodį.

7. Sumaišykite sultinį su pomidorų pasta. Supilkite miltus bei prieskonius ir maišykite iki vientisos masės.

8. Viską pilkite į lėtpuodį, uždenkite dangčiu ir virkite ant žemesnės temperatūros nustatymo maždaug 6 valandas.

9. Patiekite karštą su bulvių koše, polenta arba su bulvinais gnocchi. Jeigu mėgstate ir norisi, pabarstome kapotomis petražolėmis. Skanaus!