Naminiai gruziniški Chinkali koldūnai su mėsa
Kategorija: Jautiena, veršiena
Ingredientai
- Miltai: 500 g
- Vanduo: 250 g (šaltas)
- Druska: 1 arb. š.
- Jautienos faršas: 400 g (arba avienos)
- Svogūnai: 1 vnt. (didelis)
- Česnakai: 3 skiltelės
- Vanduo: 300 g (šaltas)
- Kalendra: šiek tiek
- Petražolės: šiek tiek
- Chmeli suneli prieskoniai: pagal skonį
- Džiovintas mairūnas: pagal skonį
- Malti juodieji pipirai: pagal skonį
- Malta saldi raudona paprika: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Tešlai dubenyje sumaišyti miltus, vandenį ir druską. Minkyti kol tešla taps vientisa ir nelimpanti prie rankų. Galima minkyti rankomis (užtruks ilgai) arba virtuvinio kombaino pagalba.
2. Užminkius tešlą ją perkelti į maišelį ir leisti pailsėti apie 20 min, kambario temperatūroje.
3. Faršą sudėti į dubenį ir prie jo suberti visus prieskonius.
4. Svogūną ir česnakus sutrinti maisto smulkintuvu, žoleles smulkiai sukapoti. Viską sudėti prie mėsos.
5. Mėsą gerai išmaišyti, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
6. Po 20 min tešlą išimti iš maišelio ir vėl minkome, tešla kaip modelinas. Tešlą iškočioti ir susukti į vyniotinį. Tuomet supjaustyti vienodais griežinėliai
7. Kiekvieną gabaliuką iškočioti (kraštai turi būti plonesni), per viduriuką dėti faršo ir formuoti chinkali.
8. Dideliame puode užvirinti vandenį, įberti druskos. Dėti po kelis chinkalius ir kai iškils į paviršių - virti apie 15 min (laikas priklauso nuo dydžio) ant vidutinės kaitros. Virimo metu irgi atsargiai pamaišyti.
9. Patiekti pabarsčius grūstais pipirais ir kapotais laiškiniais česnakais arba petražolėmis.