Lipnūs azijietiški mėsos kukuliai saldžiarūgščiame padaže

Kategorija: Jautiena, veršiena


Lipnūs azijietiški mėsos kukuliai saldžiarūgščiame padaže

Paskelbė:
10 Gruodžio 2024

Ingredientai

Kukuliams:
  • Malta jautiena: 0,5 kg
  • Malti džiūvėsėliai: 2 valg. š.
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Česnakai: 1 arb. š. (trinti)
  • Imbierai: 1 arb. š. (trinti)
  • Druska: 1,5 arb. š.
  • Austrių padažas: 1 valg. š.
Padažui:
  • Ryžių actas: 1 valg. š.
  • Saldus čili padažas: 2 valg. š.
  • Sojos padažas: 2 valg. š.
  • Medus: 2 valg. š.
  • Čili pipiras: pagal skonį (smulkintas)
  • Vanduo: 0,5 stikl.
  • Kukurūzų miltai: 1 arb. š.


Recepto paruošimas

1. Į dubenį sudėti džiūvesėlius, įmušti kiaušinį, suberti trintą česnaką ir imbiera, taip pat druską ir supilti austrių padažą. Gerai išmaišyti.

2. Į gautą masę sudėti maltą mėsą ir išminkyti, kad visi prieskoniai tolygiai pasiskirstytų mėsoje.

3. Suformuoti graikinio riešuto dydžio kukulius ir išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.

4. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir dėti kepti kukulius. Jie keps apie 20 min.

5. Padažui visus ingredientus sumaišyti dubenėlyje. Maišyti šluotele, kad viskas tolygiai pasiskirstytų ir nebūtų gumuliukų.

6. Paruoštą padažą perpilti į keptuvę ir pakaitinti ant vidutinės kaitros kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.

7. Iškepusius kukulius perkelti į keptuvę ir išmaišyti, kad visi būtų pasidengę padažu.

8. Kukulius patiekti apibarsčius smulkiai pjaustytu čili pipiru ir, jeigu norima, smulkintais svogūnų laiškais.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: