Lipnūs azijietiški mėsos kukuliai saldžiarūgščiame padaže
Kategorija: Jautiena, veršiena
Ingredientai
- Malta jautiena: 0,5 kg
- Malti džiūvėsėliai: 2 valg. š.
- Kiaušiniai: 1 vnt.
- Česnakai: 1 arb. š. (trinti)
- Imbierai: 1 arb. š. (trinti)
- Druska: 1,5 arb. š.
- Austrių padažas: 1 valg. š.
- Ryžių actas: 1 valg. š.
- Saldus čili padažas: 2 valg. š.
- Sojos padažas: 2 valg. š.
- Medus: 2 valg. š.
- Čili pipiras: pagal skonį (smulkintas)
- Vanduo: 0,5 stikl.
- Kukurūzų miltai: 1 arb. š.
Recepto paruošimas
1. Į dubenį sudėti džiūvesėlius, įmušti kiaušinį, suberti trintą česnaką ir imbiera, taip pat druską ir supilti austrių padažą. Gerai išmaišyti.
2. Į gautą masę sudėti maltą mėsą ir išminkyti, kad visi prieskoniai tolygiai pasiskirstytų mėsoje.
3. Suformuoti graikinio riešuto dydžio kukulius ir išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
4. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir dėti kepti kukulius. Jie keps apie 20 min.
5. Padažui visus ingredientus sumaišyti dubenėlyje. Maišyti šluotele, kad viskas tolygiai pasiskirstytų ir nebūtų gumuliukų.
6. Paruoštą padažą perpilti į keptuvę ir pakaitinti ant vidutinės kaitros kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.
7. Iškepusius kukulius perkelti į keptuvę ir išmaišyti, kad visi būtų pasidengę padažu.
8. Kukulius patiekti apibarsčius smulkiai pjaustytu čili pipiru ir, jeigu norima, smulkintais svogūnų laiškais.