Virtiniai - Virtinukai su mėsa
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Patiekalai iš kalakutienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- malta mėsa: 700 gramų
- svogūnai: 3
- česnakas: 2 skiltelių
- mėgstami prieskoniai
- vanduo: šlakelio
- miltai: 1 kilogramo
- kiaušiniai: 4
- aliejus: 3 šaukštų
- verdantis vanduo: 1 stiklinės
- druska
Recepto paruošimas
1. Įdaro gamyba: Svogūnus susmulkinkite (geriausia būtų su smulkintuvu).
2. Tada maltą mėsą permalkite dar vieną kartą, kad gautųsi labiau košė.
3. Tuomet svogūnus su mėsa sumaišykite, pridedame mėgstamų prieskonių, prieskoninių žolelių (nerealiai tinka mairūnas). Išspauskite česnaką, įpilkite šlakelį vandens bei viską gerai išmaišykite ir išminkykite.
4. Tešlos gamyba: Į dubenį įmušame kiaušinius, įpilame aliejaus ir įberiame druskos.
5. Viską išplakame, tuomet suberiame 500 gramų miltų. Viską gerai išmaišome.
6. Supilame verdantį vandenį ir pradedame maišyti. Maišant tešla netruks atvėsti, tuomet po truputį beriame likusius miltus ir minkome tešlą. Tešla bus baigta tada, kai nebelimpa prie rankų. Paliekame tešlą "pabūti" maždaug 15 minučių.
7. Virtinukų gamyba: Tešlą plonai (bet ne taip, kad persimatytų) iškočiokite, stikline arba kokiu kitu apvaliu daiktu išspauskite apskritimus.
8. Tada į kiekvieną apskritimą dėkite po mažą šaukštelį mėsos.
9. Sulenkite pusiau ir užtvirtinkite kraštus.
10. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai











