Nachos receptas su jautienos faršu ir sūriu
Kategorija: Jautiena, veršiena
Ingredientai
- Malta neriebi jautiena: apie 500 g
- Svogūnai: 1 vnt.
- Pomidorai: 2-3 vnt.
- Nachos kukurūzų traškučiai: 2 pakeliai
- Avokadai: 1-2 vnt. (gerai prinokę)
- Graikiškas jogurtas: 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus
- Sūris: apie 150 g (tarkuoto)
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Tacos prieskoniai: pagal skonį
- Česnakų granulės: pagal skonį
- Švieži bazilikai: keli lapeliai
- Galimi papildomi Nachos priedai : konservuoti kukurūzai, pupelės, jelapenai ir kt.
Recepto paruošimas
1. Labai smulkiai supjaustyti svogūną ir jį apkepti įkaitintoje keptuvėje.
2. Kai svogūnai suminkštės, į keptuvę sudėti maltą mėsą, pagardinti druska, pipirais, tacos prieskonių, česnakų granulių ir kitokių prieskonių. Viską gerai išmaišyti, mėsą pasmulkinant mentele.
3. Pomidorus smulkiai supjaustyti ir sudėti į keptuvę su mėsa. Išmaišyti. Atidėti.
4. Padažui avokadą sutrinti su jogurtu, truputėliu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais.
5. Kepimo skardoje įtiesti kepimo popierių ir išdėlioti nachos traškučius, ant jų paskirstyti paruoštą mėsą, vietomis padėlioti paruošto avokado padažo. Gausiai užbarstyti sūriu. Priklausomai nuo pasirinktos kepimo skardos, gali gautis keli sluoksniai.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti nachos kepti 10-15 min, kol viskas šiek tiek apskrus ir sūris išsilydis.