Kotletai orkaitėje

Kategorija: Jautiena, veršiena


Kotletai orkaitėje

Paskelbė:
14 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Jautienos faršas: 500 g
  • Juoda duona: 3 riekės
  • Svogūnai: 2 vnt.
  • Druska, pipirai, česnakų granulės: pagal skonį
  • Vanduo: duonos mirkymui
  • Džiūvėsėliai: apvoliojimui



Recepto paruošimas

1. Nuo duonos riekelių nupjauti plutą, minkštimą užpilti vandeniu, palikti pastovėti kelias minutes.

2. Į dubenį sudėti faršą, berti druskos, pipirų ir česnakų granules.

3. Svogūnus sutrinti maisto smulkintuvu ir sudėti prie mėsos. Ten pat sudėti ir nuspaustą išbrinkusią duoną. Viską gerai išmaišyti ir padėti 30 min į šaldytuvą, kad išbrinktų.

4. Suformuoti kotletus ir kiekvieną apvolioti džiūvėsėliuose. Keptuvę gerai įkaitinti ir apkepti kotletus, kad įgautų gražią rudą spalvą. Tuomet juos perkelti į kepimo indą.

5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kotletus kepti apie 20 min.

6. Gardu patiekti su grikiais ir šviežių daržovių salotomis.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: