Kotletai orkaitėje
Kategorija: Jautiena, veršiena
Ingredientai
- Jautienos faršas: 500 g
- Juoda duona: 3 riekės
- Svogūnai: 2 vnt.
- Druska, pipirai, česnakų granulės: pagal skonį
- Vanduo: duonos mirkymui
- Džiūvėsėliai: apvoliojimui
Recepto paruošimas
1. Nuo duonos riekelių nupjauti plutą, minkštimą užpilti vandeniu, palikti pastovėti kelias minutes.
2. Į dubenį sudėti faršą, berti druskos, pipirų ir česnakų granules.
3. Svogūnus sutrinti maisto smulkintuvu ir sudėti prie mėsos. Ten pat sudėti ir nuspaustą išbrinkusią duoną. Viską gerai išmaišyti ir padėti 30 min į šaldytuvą, kad išbrinktų.
4. Suformuoti kotletus ir kiekvieną apvolioti džiūvėsėliuose. Keptuvę gerai įkaitinti ir apkepti kotletus, kad įgautų gražią rudą spalvą. Tuomet juos perkelti į kepimo indą.
5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kotletus kepti apie 20 min.
6. Gardu patiekti su grikiais ir šviežių daržovių salotomis.
Jautienos befstrogenas
Kotletai su moliūgais ir balta duona, kepti keptuvėje
Faršo ir bulvių kepsnys
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
Ilgai kepta plėšyta jautiena
Tinginių balandėliai
"Tinginių balandėliai"
TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
Gruziniska "Charčio"
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Paprastas triukas, kaip pagaminti skanius kotletus.
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Naminiai koldūnai
Kukuliai su bešamelio padažu
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Mėsa, troškinta obuolių sultyse
Troškintos jautienos kepenys su morkomis
Troškintos jautienos kepenys su morkomis
Netikras zuikis Amerikietiškai
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
Kibinai